Lange autorit met kinderen: zo vermaak je ze (afbeelding: Pexels)

Lange autorit met kinderen? Met deze tips houd je ze blij

Ga je deze zomer op reis met de auto? Als er kinderen mee gaan, kan het soms een uitdaging zijn. Ze bezighouden zónder gemopper, dat kan toch helemaal niet? Ze zullen het zo nu en dan echt wel zat zijn (en jij waarschijnlijk ook)! TechGirl Nadi deelt graag wat tips met je over hoe je een lange autorit met kinderen makkelijker maakt.

Magnetisch speelgoed

Magnetisch speelgoed is ideaal voor in de auto. Het blijft immers zitten waar het zit. Er zijn vele varianten te koop en het houdt je kindje mooi even zoet. Zo is er bijvoorbeeld het Little Dutch Magnetisch Speelbord Jim & Rosa en heeft Janod diverse magneetboeken, zoals Dieren, Voertuigen en Meisjes outfits. Een magnetisch tekenbord, zoals deze van SES, werkt ook altijd goed.

Spelletjes voor in de auto

Voor wat oudere kinderen zijn er ook veel spelletjes te bedenken waar je niks voor aan hoeft te schaffen of hoeft voor te bereiden.

  • Tel het aantal rode (of welke kleur dan ook) auto’s op de weg.
  • Woordenslang met dieren, meisjesnamen, jongensnamen, plaatsnamen, etc. Iemand begint met slang, dan moet de volgende persoon met de laatste letter van het woord (in dit geval G) een nieuw woord maken in de gekozen categorie.
  • Geen ja, geen nee. Stel om en om een vraag. De persoon die antwoord mag geen ja zeggen, maar ook geen nee zeggen. Lastig! Pret gegarandeerd.

Speeltuintjes zoeken

Stop regelmatig onderweg voor het strekken van de benen en voor eten en drinken. Er zijn vaak goed onderhouden speeltuintjes of speelhoekjes bij tankstations aanwezig. Neem de tijd om je kids daar hun energie kwijt te laten raken. Ze hebben ‘t nodig! Reis je met de allerkleinste, kijk dan of er een speeltuintje is met een hekje eromheen. Bij veel Franse tankstations is dit het geval, weet ik uit ervaring.

Pak eventueel kleine cadeautjes in en geef je kinderen onderweg een cadeautje om uit te pakken. Iets dat ze meteen kunnen gebruiken, natuurlijk.

Snacks onderweg zijn essentieel! Net als water, trouwens. Denk aan fruit, maar ook aan koekjes en zoute versnaperingen. En als echte Hollander snijd je de kaas thuis al in blokjes. Handig voor onderweg ;-). Heb je geen koelbox? Overweeg er dan wel eentje. Net zo handig onderweg en op de plaats van bestemming!

Lees ook: Elektrische koelbox van de Action… het kopen waard?

👶 Voor alle mama’s-to-be en mama’s is er nu het TechGirl dossier ‘Mama & Baby’. Hier vind je alles over tech, gadgets en lifehacks voor (aanstaande) moeders. Recensies, vlogs, artikelen en meer!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.