uber app

Op vakantie? Dit zijn wereldwijde alternatieven voor Uber

Je hoeft niet per se een frequente taxi-gebruiker te zijn om te weten wat Uber is. Uber heeft de taxi-industrie getransformeerd sinds het werd opgericht in 2009 en begint sinds 2012 ook in Nederland steeds meer terrein te winnen. In ons koude kikkerland zijn er weinig alternatieven (behalve de ‘gewone’ taxi), maar in andere landen wel! Check deze wereldwijde alternatieven voor Uber maar eens.

Uber versus Lyft

Lyft is de grootste rivaal van Uber in de Verenigde Staten. Beide bedrijven hebben vergelijkbare smartphone-apps en beide apps maken het boeken van een rit snel en gemakkelijk. Ook rekenen ze ongeveer dezelfde tarieven. Enkele verschillen: Uber geef t je een geschatte aankomsttijd voordat je een rit boekt, met Lyft moet je eerst een rit aanvragen. Met Lyft kunnen passagiers een tussenstop langs de route toevoegen, wat met Uber dan weer niet kan. Maar terwijl Lyft actief is in de Verenigde Staten en Canada, kun je ‘uberen’ in de VS, Canada, Europa, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Het lijkt erop dat Lyft de groei in Noord-Amerika prioriteit geeft boven internationale expansie, maar het zal geen verrassing zijn als het binnenkort in Europa beschikbaar is. Lijkt ons wel handig, tijdens een avondje uit je vriendinnen onderweg oppikken of onderweg ergens naartoe even snel je bestelling ophalen bij het PostNL-punt. Kom maar op!

Andere alternatieven per land:

  • 99app.com is erg populair in Brazilië.
  • Didi Chuxing wordt vaak de ‘Uber van China’ genoemd. Aanwezig in 400 steden in het hele land, en het bedrijf lijkt ook buiten China uit te breiden.
  • Gett biedt taxi-services in Israël, Rusland en Londen, evenals in Manhattan.
  • Grab is op grote schaal beschikbaar in Zuidoost-Azië, met meer dan 75.000 chauffeurs en bijna 4 miljoen gebruikers in Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand en Vietnam.
  • MyTaxi (Free now) is gevestigd in Duitsland en beschikbaar in 9 Europese landen: Duitsland, Spain, Portugal, Ierland, Italië, Swede, Verenigd Koninkrijk, Polen en Oostenrijk. Met MyTaxi kun je taxi’s boeken via een webbrowser of de app.
  • LeCab is een taxiservice in (oui oui) Frankrijk. Handig voor die plekken waar Uber niet beschikbaar is.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.