Samsung x Atelje

Noise-cancelling is vooral fantastisch voor je eigen gedachten

Het ene na het andere merk komt met oordopjes met noise-cancelling. Het cliché voorbeeld is natuurlijk de huilende baby in het vliegtuig. Al wordt er bij gesprekken over noise-cancelling ook altijd wel even stilgestaan bij de onveiligheid die het met zich meebrengt: fiets je ermee, dan hoor je het verkeer niet meer aankomen. Er is echter wel een heel positieve eigenschap van noise-cancelling die je eigenlijk nooit in de reclames hoort: je eigen gedachten even parkeren. Daarom schrijft TechGirl Laura Jenny een ode aan de noise-cancelling.

Misschien ligt het aan mij. Ik ben altijd wel met iets bezig ben en schrijf veel artikelen. Soms word ik helemaal gek van mijn eigen gedachten. Dan kan ik gewoon de rust niet vinden en leidt alles me af. Het fijne aan noise-cancelling is dat het zorgt voor meer focus. Niet op werk, ben je gek, nee op je gedachten. Op die momenten dat mijn gedachten (of misschien wel mijn stoornis) het overnemen, helpt het mij heel erg om even voor die ruisonderdrukking te gaan. Even die soort white noise die de hele dag om je heen te horen is uit te zetten. 

Minder prikkels

Je zou denken dat de stilte je juist alleen maar nog meer dwingt om al die herrie in je hoofd in de vorm van gedachten te horen, maar dat valt dus mee. Het lijkt wel alsof met de ruisonderdrukking van de buitenwereld ook een bepaalde mate van ruisonderdrukking in je hoofd plaatsvindt. Even een soort van rem voor al die hectiek in je hoofd. Je hoeft ook zeker niet iets te luisteren op je oordopjes, liever niet zelfs! Gewoon even die noise-cancellation aan in je oren en je merkt dat je vanzelf wat rustig wordt: even wat minder prikkels, even normaal.

Even stil

Het is misschien vreemd om zoiets in een reclame-uiting voor oordopjes te zetten, maar het heeft wel deze fijne eigenschappen waardoor je even een soort oase van rust kunt creëren. Niet voor de hele dag, maar gewoon af en toe even, als het allemaal wat veel lijkt te zijn. Lekker uitrusten met je oordopjes: andere mensen gaan mediteren, maar ik steek de oordopjes in mijn oren en kom op die manier even tot rust. Even alles uitgeschakeld, waaronder dus blijkbaar een deel van die racende gedachtes die je soms urenlang kunnen achtervolgen. Even stil. En daarna weer keihard door natuurlijk.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.