Nintendo Labo: bouwen, spelen en ontdekken met je Switch

Eind maart mocht ik namens TechGirl naar Nemo in Amsterdam om als een van de eersten Nintendo Labo uit te proberen. Dit is volgens Nintendo dé nieuwe manier van spelen met je Switch. Ik was er eerst een beetje huiverig over, want zoveel kan je toch niet met een Switch en een stukje karton?

Nou, dat dacht ik verkeerd! Zo ontzettend cool wat ze er allemaal mee bedacht hebben. 27 april zijn de eerste twee pakketten uitgekomen, waarvan er een bestaat uit een robotpak en de andere uit vijf kleinere voorwerpen. Het robotpak kan je aantrekken en vervolgens speel je met je eigen bewegingen in de game mee. Door de Toy-Cons (controllers van de Switch) te bevestigen aan het pak en ze in je handen te houden, bestuur je de robot op het scherm.

Twee Nintendo Labo pakketten

Met de vijf andere kartonnen voorwerpen in het andere Nintendo Labo pakket kan je een piano, een hengel, een motorstuur, een auto en een klein huisje maken. Bij het pakket zit software waarmee de kartonnen voorwerpen “tot leven” komen. Zo wordt het huisje getransformeerd in een soort Tamagotchi, kan je met het motorstuur een Mario-achtige game spelen en met de auto kan je rondrijden. Sommige voorwerpen zoals de piano en hengel zijn nadat de nieuwigheid voorbij is, niet meer zo interessant. Daar bestaan ook apps van. Maar voor kinderen blijft het wel leuk, hebben we tijdens het testen gezien.

De Toy-Con-Werkplaats

Wat ik het allertofst vond, is de vrije modus die bij de Nintendo Labo software zit. Neem bijvoorbeeld de auto en de reflector stickers die in het pakket zitten. Als je de Toy-Cons in de auto plaatst, is deze voorzien van een infrarood camera. Zo kan hij reflecterende oppervlakken onderscheiden. In de Toy-Con-werkplaats (vrije modus) kan je daardoor instellen dat als de auto rijdt, maar een reflecterend oppervlakte tegenkomt, hij direct stopt. Of een geluidje maakt. Of de andere kant op rijdt.

MobileMobile

Ik vind Nintendo Labo dus super geslaagd. Sommige onderdelen wat meer voor kinderen, maar het robotpak is ook voor volwassenen heel tof. Houd bij aanschaf wel rekening met dat je wellicht wat uren aan het knutselen bent met je kartonnen pakket. Maar als je dat ervoor over hebt, staat niks je in de weg!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.