nike running

Nike’s zelfstrikkende smartschoen eindelijk te koop

Vorig jaar schreven we hier al over de trends van dat moment op het gebied van smart shoes. Nike heeft nu de komst van de HyperAdapt  zelfstrikkende smartschoenen aangekondigd. Hiermee komt er een model op de markt dat eindelijk breed inzetbaar en betaalbaar is.

EARL technologie

Afgelopen week maakte Nike via een livestream op Twitch bekend in februari een smartschoen te lanceren. De technologie achter de schoenen heeft de naam ‘E.A.R.L’, wat staat voor Electric Adaptable Reaction Lacing. De “veters” van de schoenen worden automatisch gestrikt. Of ja, door middel van een elektrisch systeem wordt de schoen automatisch strak getrokken wanneer je je voet erin steekt. Hoe strak dat is, regel je met een knopje aan de zijkant van de schoen of via een app op je telefoon. Echte veters hebben de sneakers dus niet.

Vervolgens onthoudt de app hoe je je schoenen tijdens verschillende activiteiten draagt. Tijdens het sporten kan de schoen strakker of losser gemaakt worden, zodat ze altijd goed aansluiten. Naast deze zelfstrikkende functie, meten de sneakers ook je lichaamstemperatuur en de intensiteit van de sport die je beoefent.

Wat zijn de voordelen van de zelfstrikkende smartschoen?

Volgens Nike zijn de voordelen van hun slimme schoenen dat je veters zo dus nooit meer los gaan (en dus geen afleiding of ongelukken daardoor meer) en dat de schoenen altijd bij elke sport de juiste pasvorm hebben.

MobileMobile

Ook kan je met de app de kleur van de lichten in de sneakers aanpassen. Zo kan je heel modebewust je schoenen afstemmen met de rest van je outfit. Nadeel van zulke smartshoes is wel dat ze opgeladen moeten worden. Nog een onderdeel uit je dagelijkse routine dat dan opgeladen moet worden.

Wat mag dat kosten?

Drie jaar geleden (in 2016) kwam Nike ook al met zelfstrikkende schoenen, alleen waren die toen behoorlijk exclusief. Ze waren maar in twee winkels in New York te koop en kostten 720 dollar.

De Nike Hyperadapt-schoenen zijn niet alleen door heel Amerika te koop, ze zijn ook wat goedkoper. Ze zijn namelijk verkrijgbaar voor 350 dollar. Wel moeten we nog heel even wachten, want ze zijn pas vanaf februari te koop. Of ze ook in Nederlandse winkels verkocht zullen worden, is nog niet bekend.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.