Een paar weken terug tijdens de CES (Consumer Electronics Show) wemelde het opeens van de smart shoes. Schoenen met technische snufjes zijn namelijk ‘in’. Bedrijven sloven zich daarom nogal uit om de handigste sneaker ever te verzinnen. Of sommige modellen nou per se nuttig zijn, kan je je afvragen. Maar merkwaardig zijn ze zeker! Daarom hebben we hieronder de nieuwste smart shoes op een rijtje gezet!

Inchecken met je schoen

In Berlijn veroorzaakten de nieuwste sneakers van Adidas, gemaakt in samenwerking met het Berlijnse metrobedrijf BVG, chaos. In deze felgekleurde stappers zit namelijk een metroticket ingebouwd, waarmee je onbeperkt met de metro kunnen reizen. En dat voor 180 euro, terwijl normaal een jaarabonnement 761 euro kost. Niet zo gek dus, dat men in de rij stond voor de 500 exclusieve paren die verkocht werden.

Raap ouderen op

Het Franse bedrijf E-vone lanceerde smart shoes voor ouderen met een soort omval-alarm erin verwerkt. Mocht een oudere ten val komen, dan worden er berichtjes naar familie van de oudere gestuurd, zodat deze weer recht gezet kan worden. De schoen trilt na de val, zodat de oudere weet dat de hulptroepen geraadpleegd zijn.

Verdwaal nooit meer

Met de schoenen van het Indiase bedrijf Lechal verdwaal je nooit meer. Uitvinders van dit bedrijf bedachten namelijk schoenen die je de goede kant op sturen. Via bluetooth en Google Maps krijg je trillingen in je voetzolen, waardoor je makkelijk de weg vindt. Oorspronkelijk was het idee bedoeld voor blinden en slechtzienden, maar inmiddels worden de schoenen ook verkocht aan mensen met een slecht richtingsgevoel. Of luie mensen die geen zin hebben om op de kaart te kijken. 😉

Smart shoes voor diabetes patiënten

Ook voor mensen met diabetes is een slimme oplossing bedacht. De Motus Smart, ontwikkelt door de bedrijven Sensoria Health en Optima, is er speciaal voor de diabetes voet. Dit is een complicatie die kan optreden bij diabetes patiënten. De schoen houdt in de gaten hoe het met de voet gesteld is en waarschuwt als het slechter gaat, waardoor de patiënt eerder naar het ziekenhuis kan. Hierdoor kan amputatie uitgesteld of vermeden worden!

Wat denk jij, heeft over 5 jaar iedereen smart shoes aan z’n voeten? Of lijkt het je maar nutteloos? Laat het weten in een reactie!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.