Samsung Galaxy S23 Ultra

Nieuw: Samsung Galaxy S23 Ultra (is er verschil met de S22 Ultra?)

Zojuist gepresenteerd aan ‘de wereld’: de nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra. De ‘Ultra’ ken je misschien al wel van TechGirl’s eerdere posts: we waren namelijk maandenlang ambassadeur van zijn voorganger, nummer 22! Op het eerste gezicht lijken de Galaxy S22 Ultra en S23 Ultra ook niet zoveel van elkaar te verschillen. Waarom je dan toch de 23 zou kunnen overwegen? Misschien dat de specificaties je kunnen overtuigen…

Design

De Galaxy S23-lijn wordt geproduceerd met nog meer gerecyclede materialen dan de Galaxy S22-reeks, waaronder gerecycled aluminium, gerecycled glas en gerecycled plastic afkomstig van afgedankte visnetten , watervaten en PET-flessen.

De nieuwe S-serie is de eerste die Gorilla Glass 8 introduceert, wat volgens Samsung staat voor een verbeterde levensduur. Het toestel kan daarmee tot wel 16% beter tegen stoten en vallen, dan zijn voorganger. Bovendien is de telefoon gemaakt met gemiddeld 22 procent aan gerecycled materiaal . Elke Galaxy S23-smartphone wordt geleverd in een nieuw ontworpen verpakking van 100 procent gerecycled papier.

De Galaxy S23-serie is verkrijgbaar in vier, door de natuur geïnspireerde, matte tinten: Black, Cream, Green en Lavender. Je hebt een Ultra vanaf 1399 euro (256GB variant) en prijzen lopen op tot wel 1819 euro (1TB).

Galaxy S22 Ultra vs. 23 Ultra

Samsung’s nieuwe telefoon is doorontwikkeld op drie speerpunten: de performance, het design en de nightography. Met name de selfie camera moet nu betere foto’s kunnen maken in het donker, en ook video’s schijnen betere belichting te hebben in donkere omstandigheden.

Een paar dingen die opvallen, de S23 Ultra…

  • heeft nu ook in de selfie-camera Dual Pixel technologie (voor betere nachtfoto’s)
  • heeft een grotere optische stabilizer voor stabiele video’s
  • maakt gebruik van Object Specific Noise Control voor filtering geluid
  • kan met een losse app multi-exposure toepassen
  • kan met de astrography app sterren fotograferen

en… de performance is weer wat beter geworden. Wat specs die zijn verbeterd: 33% betere CPU, 45% betere GP4, 48% betere NPU en de efficiency is 15% verhoogd. De batterij is qua capaciteit niet uitgebreid, maar zou langer mee moeten gaan, vanwege de verbeterde efficiëntie.

Kortom… het zit ‘m (waarschijnlijk) vooral in de details. We gaan de Galaxy S22 Ultra en 23 Ultra binnenkort met elkaar vergelijken en kunnen dan ook los van de specs iets roepen over het échte verschil tussen de telefoons. Als dat er is…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.