Nest WiFi

Nest WiFi – deze speaker verbetert WiFi!

Soms zie je van die producten waarbij je denkt: waarom heb ík dat nou nooit uitgevonden? De nieuwe Nest WiFi is daar een mooi voorbeeld van. Het is een WiFi point en een luidspreker in één. Of precies andersom: deze speaker verbetert WiFi in je huis. Kijk, now we’re talking. Lees maar mee…

Hoe zit het?

Nest WiFi bestaat eigenlijk uit twee losse apparaten: de router sluit je aan op de modem en vormt de basis van het thuisnetwerk. Het tweede apparaatje is een Nest WiFi Point die je neerzet op een plek waar je betere dekking nodig hebt.

Zelf zegt Google dat de Nest WiFi twee keer sneller is dan Google WiFi (weet je nog?) en het zou ook tot 25% meer dekking in huis moeten bieden. Mocht je toch nog een grote fan zijn van Google WiFi: je hoeft het niet weg te gooien, maar kunt het gewoon als aanvulling op de Nest set gebruiken. Een standaard Nest verpakking van twee stuks kan zo’n 210 vierkante meter aan. Dat gaan we natuurlijk testen! Overmorgen zie je ons oordeel hierover op de site.

Extra gebruiksgemak

Breekt het zweet je al uit als je het woord ‘router’ hoort? Misschien is Nest WiFi dan wel jouw uitkomst. Installatie schijnt makkelijk te zijn, dankzij de bijbehorende Google Home app. Die begeleidt je bij het instellen ervan. Het schijnt in een paar minuten gefixed te zijn. (Dit gaan we ook testen natuurlijk)

Zodra je het hebt ingesteld, kun je je netwerk beheren in de app. Je ziet welke apparaten allemaal verbonden zijn. Je kunt prioriteit geven aan apparaten (meer bandbreedte voor een videogesprek bijvoorbeeld), je kunt de snelheid testen van het netwerk, stelt een gastnetwerk in of wijzigt je wachtwoord.

O, en dit vinden alle ouders vast leuk: blijf op de hoogte van de schermtijd van je kinderen met Family WiFi op de Google Home of Google Wifi app. Met WiFi Pauze kun je het internet pauzeren voor een groep gadgets of voor specifieke apparaten. Je kunt ook van tevoren een schema instellen voor reguliere routines, zoals je voorbereiden voor bed of afleidingsvrije huiswerktijd. En blokkeer gemakkelijk adult content door gebruik te maken van groepen en de SafeSearch-technologie van Google.

Speaker verbetert WiFi

Okay, tot nu toe hebben we de speaker-functie totaal genegeerd in dit verhaal. Maar dat betekent niet dat het geen meerwaarde heeft. Sterker nog… de Nest WiFi is stiekem een Nest Mini mét ingebouwde WiFi-functie. Hij kan letterlijk alles wat de Nest Mini kan, inclusief slimme assistent dus! Roep gewoon: ‘Hey Google’, en vraag om de beste recepten of laat je verrassen door een playlist van de slimme assistent. Super handig toch?

Okay, dit klinkt mooi. Maar even kritisch…

Vraag jezelf af of je 259 euro over hebt om de tweedelige set te kopen. En besef je: bovenstaand verhaal heb ik van de Communications Manager van Google gehoord, dus helemaal kritisch is het (nog) niet. Daarom is het tijd voor een test. Donderdag mijn bevindingen op deze site 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.