Multitasken en Split View op je iPad

Op het WWDC gaf Apple een preview van iPadOS. Met iPadOS kan je op je iPad in meerdere vensters met apps werken en meer informatie in één oogopslag bekijken. En dat op een nieuw ontworpen beginscherm waarop je veel meer apps kwijt kan. 

Doe meer met Split View en Slide Over

iPad-gebruikers kunnen nu met verschillende bestanden en documenten uit dezelfde app werken dankzij updates voor Split View. Met Slide Over kunnen ze snel meerdere apps bekijken en van de ene naar de andere app gaan. Klanten kunnen bijvoorbeeld een mail schrijven terwijl ze een andere mail in beeld hebben. Of met een enkele swipe meerdere apps zoals Berichten of Agenda openen.

Gebruik jij al een Apple Pencil?

Met iPadOS is Apple Pencil nog nauwer geïntegreerd in de iPad-ervaring. Er is een nieuw ontworpen tool-palet. En je kunt nu complete webpagina’s, documenten of e-mails bewerken en versturen op je iPad.

Makkelijker bestanden delen

De Bestanden-app is een centrale locatie om snel documenten te openen en te beheren. Nu kan je deze mappen delen. Iedereen met toegang tot een gedeelde map kan de map zien in iCloud Drive en heeft altijd toegang tot de meest recente versie. iPadOS ondersteunt ook externe schijven, zodat gebruikers USB-stations of SD-kaarten kunnen aansluiten of kunnen inloggen bij een SMB-bestandsserver.

Internetten op desktopniveau met Safari

Herken je dat je niet altijd de juiste weergave van een site krijgt op je iPad? Dat is nu opgelost.

MobileMobile

iPadOS laat automatisch de desktopversie van websites zien – passend gemaakt voor het iPad-display – en optimaliseert ze voor touch-mogelijkheden.

En nog een paar optimalisaties voor je iPad

  • Selecteren, Knippen en plakken zijn nu nog sneller te doen. Leer dus snel welke combinatie van vingers, swipen en handelingen je hiervoor moet doen;
  • Aangepaste lettertypen om je document mooi op te maken;
  • Een nieuw zwevend toetsenbord. Waarmee je gemakkelijk met één hand kunt typen. En meer ruimte hebt voor apps.

Meer nieuws van Apple op het WWDC juni 2019 vind je hier, bijvoorbeeld over IOS13 en de nieuwste MAC.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.