Apple goes dark: coole nieuwe Apple features

Vandaag was TechGirl live aanwezig bij het WWDC in San Jose. Hét event waar Apple vertelt over de nieuwe features. In krap twee uur komen er zoveel mooie spullen en coole features langs! En ik denk alleen maar: er kan nog zoveel meer met mijn telefoon en iPad, Watch en MaC. We vertellen je snel de leukste en opvallendste features van deze presentatie. Zoals over iOS 13, vanaf dit najaar beschikbaar.  

Dark modus: de nieuwe look voor je Apple

Apple heeft een nieuwe look gekregen met Dark modus. Een nieuwe donkere achtergrond voor apps. Handig in omgevingen met weinig licht.

Foto’s: makkelijker bladeren en bewerken

Machine learning toegepast op je foto’s. Zo worden je foto’s op de slimste manier gerangschikt zodat de beste foto’s prominent zichtbaar zijn. En overbodige en op elkaar lijkende foto’s worden verborgen. Belangrijke gebeurtenissen van voorgaande dagen, maanden of jaren worden uitgelicht. Zo is je fotogalerij weer een genot om naar te kijken.

Eindelijk je video draaien

Er zijn meer mogelijkheden om foto’s te bewerken. En in iOS 13 zijn de meeste fotobewerktools nu ook beschikbaar voor het bewerken van video’s! Eindelijk kan je je video draaien, bijsnijden en filters toepassen.

Sign In with Apple: snel en gemakkelijk

Niet meer inloggen met je Facebook of Google account. Gebruik je Apple ID! Apple wil je privacy beschermen door bijvoorbeeld apps van een unieke willekeurige ID te voorzien. Ook als een app om naam en e-mailadres vraagt, kan je met je Apple ID  je e-mailadres privé houden. In plaats daarvan creëert Apple een uniek willekeurig e-mailadres per app.

Andere features in iOS 13

  • In Berichten kan je automatisch een naam en foto of zelfgemaakte Memoji of Animoji delen. Zo kan je snel zien wie er bij een berichtenreeks hoort. Van Memoji worden automatisch stickerpakketten voor het toetsenbord van iOS gemaakt. En die kan je weer gebruiken in Berichten, Mail en andere apps.
  • Siri heeft een nieuwe, natuurlijkere stem. Eindelijk klinken de antwoorden vloeiender.
  • HomePod kan stemmen van iedereen thuis onderscheiden. Via Live-radio heeft Siri toegang tot meer dan 100.000 radiostations. En er is een nieuwe slaaptimer die muziek na een bepaalde tijd uitschakelt. Met Handoff kunnen gebruikers gemakkelijk muziek, podcasts of telefoongesprekken naar HomePod overzetten wanneer ze thuiskomen.
  • Met AirPods kan Siri binnenkomende berichten meteen voorlezen. En je audio delen kan eenvoudig door een tweede paar AirPods in de buurt van je iPhone te houden.
  • Met QuickPath kan je op je iOS-toetsenbord nu gemakkelijk met één hand typen. Of vloeiend door de letters van een woord swipen.
  • De Bestanden-app biedt nu de mogelijkheid om mappen te delen met iCloud Drive en bestanden te openen vanaf externe opslagdevices zoals SD-kaarten en USB-sticks.
  • In Gezondheid kan nu het gehoor worden getest en de app biedt nieuwe manieren om de menstruatiecyclus te volgen, visualiseren en voorspellen. Dit is zo gaaf, dat gaan we uiteraard snel testen en daar hoor je nog meer over!
  • Prestatieverbeteringen zorgen ervoor dat het hele systeem beter reageert. Met een snellere ontgrendeling via Face ID en een nieuwe manier om iPhone-apps voor de App Store in te pakken, zodat downloads van apps tot wel 50 procent kleiner worden. App-updates kunnen meer dan 60 procent kleiner zijn en apps starten tot wel twee keer zo snel.

Meer nieuws van Apple vind je hier, bijvoorbeeld over iPadOS en de nieuwste MaC Pro.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.