MSN-nostalgie: je kunt nu samen gamen op Snapchat

Vroeger, toen het internet nog een aantal rare geluiden moest maken voor je erop kon, spraken we elkaar niet via WhatsApp maar via MSN. Lekker chatten, elkaar zoveel emoji sturen dat veel mensen nu nog steeds weten wat een (f) is of een (@) en: spelletjes spelen. Snapchat volgt dat idee nu, want het komt met Snapchat Games.

De Snapchat Games zijn specifiek bedoeld om met anderen te spelen. Het is niet zoals Bejeweled in MSN, want het heeft meer een soort multiplayer-insteek. Snapchat wil gamen socialer maken, maar het wil natuurlijk vooral zorgen dat je zoveel mogelijk blijft kiezen voor Snapchat, terwijl andere social media ook hard op zoek zijn naar innovatie.

Chatten en gamen

De spellen werken binnen Snapchat zelf, dus je hoeft er geen aparte apps voor te downloaden. Je start ze op aan de rechterkant van je chat. Inderdaad: net zoals vroeger bij MSN. Vervolgens opent de game dan fullscreen, met aan de onderkant nog wel een chatbalkje. Zo kun je dus niet alleen praten met je vrienden, maar ook spelletjes spelen. Je ziet allebei hetzelfde scherm.

De aankondiging kwam meteen met een paar game-aankondigingen, waarvan Bitmoji Party de grootste is. Dit is een verzameling aan mini-games waarin je de Bitmoji die je hebt gemaakt inzet om tegen je vrienden te strijden. De maker van Fruit Ninja en Jetpack Joyride is erbij betrokken, dus dat belooft wat.

Tiny Royale

De games zijn veelal laagdrempelig, zodat je ze makkelijk opstart en je je chat niet hoeft te verspillen aan game-uitleg. Er zijn ook nog andere games onthuld: Tiny Royale (schieten), Snake Squad (teamstrijd), C.A.T.S. Drift Race (racen), Zombie Rescue Squad (survival), Alphabear Hustle (woordspel). Hoewel het tegenwoordig erg trendy is om in-game aankopen aan games toe te voegen, is dit in eerste instantie nog niet van toepassing op de Snapchat-spellen.

De spellen zijn misschien nog niet op je telefoon beschikbaar, maar ze worden momenteel wel wereldwijd uitgerold. Het zal dus niet lang duren voor je de Snapchat Games hebt. Het beloven in ieder geval allemaal kleine, verslavende spelletjes te zijn die je opstart door alleen op het game-icoontje te duwen. We zijn benieuwd welke spellen we allemaal voorgeschoteld zullen krijgen in Bitmoji. Veel plezier!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.