misfit shine 2

Misfit vs. Fitbit: een vergelijking op de Inca Trail

In oktober was het eindelijk zo ver en kon ik een item van mijn bucketlist afstrepen: samen met mijn nichtje heb ik de Inca Trail in Peru gelopen. 4 dagen wandelen in de Peruaanse Andes met als einddoel Machu Picchu. En als echte TechGirls mochten activity trackers natuurlijk niet ontbreken op deze tocht. Ik ben een trotse bezitter van een Misfit Ray, terwijl mijn nichtje al een tijdje de Fitbit Charge HR heeft. Tijd dus voor een vergelijking: Misfit vs. Fitbit?

The obvious

Het verschil in uiterlijk is best groot. De Misfit is sierlijker en minder opvallend. En dat ik er niet aan hoef te denken om hem af te doen voor ik de douche induik, vind ik ook erg fijn. Mijn nichtje haar Fitbit is al een paar keer vervangen vanwege waterschade. Maar de Fitbit is te gebruiken als horloge en ook de hoogtemeting is best interessant. Zeker gedurende de tweede dag, waarbij we bijna de hele dag alleen maar omhoog lopen. We hebben die dag wel 417 trappen opgelopen!

Stappen en kilometers

Er zit toch ook wel een verschil in de meting qua aantal stappen en afstand. Waar de Misfit een afstand van 13 km aangeeft, zegt de Fitbit dat het 25 km is geweest. De Misfit lijkt meer in de buurt te blijven van de voorspelling op de routebeschrijving. Ook qua aantal stappen geeft de Fitbit 1,5 keer zoveel aan als de Misfit. Waar ik 19.522 stappen gezet zou hebben, zette mijn nichtje volgens de Fitbit 29.102 stappen. En de vraag is dan, welke geloof je? Het lijkt in elk geval alsof de Fitbit het aantal stappen wat naar boven bijstelt, terwijl de Misfit juist eerder wat lager uitkomt. Maar beiden lijken deze afwijking in elk geval wel altijd te hebben, dus je eigen progressie met je eigen device meten kan zowel met de Fitbit als de Misfit.

MobileMobile

Let’s talk batteries

Qua batterijduur wint de Misfit het van de Fitbit, aangezien de eerste een aantal maanden meegaat en de Fitbit slechts een paar dagen. Onderweg hebben we gekampeerd en hadden we geen elektriciteit. Als onze tocht dus langer dan vier dagen had geduurd, dan was de Fitbit op een gegeven moment leeg geweest. Daar staat dan wel weer tegenover dat de Fitbit oplaadbaar is, terwijl je bij de Misfit na een paar maanden de batterijen moet vervangen.

Conclusie: Misfit vs. Fitbit

Een tocht als de Inca Trail is bijzonder, ook zonder fitness tracker. Toch geeft zo’n device je wel wat extra info over de tocht. Ik kies zelf voor de Misfit, omdat ik de batterijduur en het feit dat hij tegen water kan gewoon heel erg praktisch vind. Toch valt er voor de Fitbit ook wel wat te zeggen. Zeg nou zelf, wie zou er niet willen opscheppen dat hij wel 36.000 stappen en 417 trappen heeft gelopen op één dag?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.