LELO Dot

LELO Dot-vibrator: is een dure sekstoy beter dan een goedkope?

Sommige mensen kopen een seksspeeltje voor een keertje terwijl anderen in een vibrator investeren met de intentie om er jaren plezier van te hebben. Met vriendinnen zijn er vaak discussies over: hoeveel geld investeer je nou in zoiets? We gaan op onderzoek uit met de Lelo Dot-vibrator: maakt een dure sekstoy echt zo’n verschil met een goedkope? 

Bij TechGirl schrijven wel regelmatig over seks. Het is nu eenmaal een onderwerp dat de gemoederen flink bezighoudt. Of je een speeltje gebruikt voor solo-sex, om de kans op een zwangerschap te vergroten of om het met je partner nog leuker te maken, met een speeltje the pleasure is all yours, girl! Sekstoys zijn er in veel verschillende varianten en in verschillende prijscategorieën. Maar waarom zou je eigenlijk voor een sekstoy van meer dan 100 euro te kiezen? 

Lelo 1

Het design

Qua design zijn er prima vibrators van een paar tientjes, maar vaak is het duidelijk te zien dat het een vibrator is. Dat is in veel gevallen niet erg: ze eindigen toch vaak in kastjes of dozen om en nabij het bed. Weinig mensen leggen ze open en bloot op hun nachtkastje. Aan de andere kant zijn we nu eenmaal visueel gestimuleerd als we iets zien dat een bijzonder design heeft. En stimuleren is what it’s all about, girls!

Het ontwerp van LELO Dot is zo bijzonder, dat je bijna zou denken dat het een mini-gieter is in plaats van een apparaat om seksueel te stimuleren. Bij LELO Dot speelt ook nog mee dat de vorm uniek is en uitnodigt tot meer dan alleen clitorale pleziertjes. Dankzij zijn taps toelopende uiteinde kun je veel specifieker stimuleren en dat hebben we nog niet heel vaak gezien.

Het materiaal

Dat mooie design vertaalt zich ook door in het materiaal dat wordt gebruikt: zacht siliconen, dat niet alleen prettig aanvoelt, maar ook makkelijk schoon te maken is. Vaak merk je bij goedkopere speeltjes al snel dat er allerlei onhandige groefjes inzitten die het moeilijker maken om het apparaat grondig schoon te maken. Maar vooral het feit dat het materiaal zacht is en dus fijn op het lijf voelt, is belangrijk. Het moet immers niet alleen stimuleren door trilling, maar ook een beetje voelen als een aanraking van een ander en dat doet dat zachte siliconen wel. Hard plastic, waar ook wel eens vibrators van worden gemaakt, zijn wat dat betreft aanzienlijk minder subtiel, worden eerder wat lomper gebruikt en zijn op zichzelf dus wat onaantrekkelijkere apparaten. Bovendien lijkt dit materiaal ook langer mee te kunnen gaan dan hard plastic, omdat het siliconen meegeeft en niet breekt.

Lelo vibrator

De mogelijkheden

Sommige vibrators zijn slim en daarmee kun je op afstand met je sekspartner online afspreken waarbij hij of zij de controle kan nemen over de trillingen die het apparaat maakt. Heel gaaf en dat kan zelfs met vibrators die maar 40 euro kosten. Het is goed om van tevoren te checken hoeveel trillingsstanden het apparaat heeft. Het is vaak zo dat de goedkopere apparaten minder mogelijkheden hebben. Door ze simpeler te houden, kunnen ze immers ook wat goedkoper worden aangeboden. Kijk vooral wat je zelf fijn vindt: ben jij allang blij met überhaupt wat trillingen, of heb je specifiekere behoeften, zoals een zelf gecomponeerd programma of de mogelijkheid om handmatig tussen bepaalde trillingen te wisselen. De trillingen bij een wat duurder apparaat zijn ook vaak wat steviger dan bij een goedkopere vibrator en dat verschil in kwaliteit merk je wel vrij snel.

LELO sekstoy

De prijs

Het belangrijkste is, zeker in deze tijden, dat je budget het moet toelaten. Zo’n LELO Dot is een erg prijzig apparaat. Voor € 143 te koop. Hoewel het een flink bedrag is, kun je er wel jaren mee vooruit. Hoewel het misschien even schrikken is als je het aan wilt schaffen. Ben je nieuw in de wereld van toys, dan kun je beter beginnen met een goedkoper speeltje om te kijken wat het voor je betekent. Naar duurder speelgoed overstappen kan altijd nog. Toch raden we je aan om van tevoren goed na te denken, want een kleiner apparaat kan je ervaring ook juist verpesten.

Kortom, er zijn veel dingen om rekening mee te houden als je wil investeren in een sekstoy. Het hangt helemaal van je wensen, kennis en ervaring af waarvoor je kiest. Is een duurdere sekstoy beter dan een ander? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, maar de extra’s, het materiaal en het mooie design zorgen wel dat het je moeilijk wordt gemaakt om te kiezen. En dat geeft niet: je kunt het gelukkig ook rustig aan opbouwen. Veel plezier!

Lelo input

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.