Dr. TechGirl: een luchtdrukvibrator versus een gewone vibrator

We maken op de redactie wel eens grapjes over vibrators. Niets kinderachtigs, maar natuurlijk wel een kleine kwinkslag over hoe we alles met een stekker zouden moeten bespreken. Dr. TechGirl schuwt natuurlijk geen enkel onderwerp, vandaar dat we het vandaag hebben over het verschil tussen een luchtdrukvibrator en een gewoon exemplaar. Er is namelijk nogal wat te doen om die luchtdrukvibrators.

Als er zelfs een kerstbal van een hippe, nieuwe ‘uitvinding’ wordt gemaakt, dan weet je dat je met een succesverhaal te maken hebt. Luchtdrukvibrators zijn de laatste tijd erg in trek en dat komt mede door een merk als Satisfyer, dat een zeer succesvolle lijn van dit soort vibrators lanceert. Gelukkig wordt het steeds normaler om over vibrators te praten. 

Waar we het onderwerp hier op TechGirl 7 jaar geleden misschien iets minder snel hadden aangesneden, is het nu zelfs zo dat meerdere redacteuren met elkaar bespreken welke goodie er nu weer in de adventkalender van een bepaald sekstoymerk zat. Niet uit nieuwsgierigheid naar de verrassing van die dag, want maar liefst drie redacteuren hadden deze adventkalender, maar om ervaringen uit te wisselen (en, eerlijk is eerlijk, ook blunders).

Je hoeft echter helemaal geen doldwaze adventkalenders af te nemen of gesprekken te hebben over clitorale stimulatie om toch interesse te hebben in dit onderwerp. Voor veel mensen worden sekstoys nog steeds als een heel intiem iets gezien, iets wat helemaal niet open en bloot besproken hoeft te worden. Daarom hebben we dit artikel gemaakt: of je nu tot de praters of tot de stillere wateren behoort als het om dit onderwerp gaat; het is wel heel handig om te weten dat er een verschil is in vibrators en wat het verschil dan precies is.

Gewone vibrator

Een gewone vibrator is meestal gemaakt van siliconen en kan trillen. Vaak in verschillende standen: harder/zachter of in een ander ritme. Veelal in de vorm van het mannelijk lid, maar er zijn ook een heleboel ‘high design’-varianten op de markt, zoals de Lelo Dot voor €169. De ene vibrator is dan ook meer bedoeld om wat meer inwendig te gebruiken, terwijl bijvoorbeeld de Dot juist echt is voor uitwendig. Zo kun je er niet alleen je clitoris mee stimuleren, maar ook andere erogene zones. 

Luchtdrukvibrator

Een luchtdrukvibrator werkt heel anders. Zo anders dat we het bijna geen vibrator zouden willen noemen, ware het niet dat ze vaak ook een trilfunctie hebben. Dat is echter niet waarom ze zo’n populaire ‘hobby’ zijn geworden van velen. Dat heeft te maken met het luchtdrukgedeelte. Je plaatst zo’n luchtdrukvibrator namelijk met zijn ‘mondje’ op je clitoris, waarna het een soort zuigend effect veroorzaakt wat veelal zorgt voor een hevig -en snel- orgasme. Zeker voor vrouwen die het moeilijk vinden om de juiste ‘knopjes’ te vinden is dit type vibrator ideaal, omdat het vrij laagdrempelig is. Een van nieuwste luchtdrukvibrators is de Satisfyer Pro 2.

Welke moet jij kiezen? Dat is helemaal aan jou. Zowel een gewone vibrator als een luchtdrukvibrator heb je vanaf een paar tientjes. Qua prijs hoef je het ene niet boven het andere te verkiezen. Ben je meer van het voorspel en aanrakingen, dan is een gewone vibrator (eventueel mooi vormgegeven als een soort schilderij in plaats van een fallus) mogelijk een betere optie. Wil je juist graag quick and dirty genieten, dan is een luchtdrukvibrator waarschijnlijk iets wat beter in jouw straatje past. Veel plezier met utizoeken en vooral met ervaren!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.