Lekker stalken: locaties van vrienden ontdekken met Snap Map

In de strijd van alle social media platformen om zo snel mogelijk als eerste nieuwe features te presenteren, komt Snapchat nu met iets nieuws: Snap Map. Door deze feature kan je locaties en verhalen vinden van vrienden, evenementen en hotspots. Een licht stalkerig tintje, vind je niet?

Hoe werkt het?

Wanneer je Snapchat opent, schuif je twee vingers naar elkaar toe op het scherm. Door deze knijpbeweging zal Snap Map openen (hiervoor moet je wel hebben geüpdatet naar de nieuwste versie van Snapchat). Vervolgens opent zich een kaart en kan jij de locatie zien van vrienden die zichtbaar zijn in Snap Map. Ook zijn er locaties te zien van hotspots of evenementen. Wanneer je klikt op één van deze locaties, word je doorverwezen naar het verhaal van de bijbehorende vriend of van snaps die mensen op deze locatie hebben gemaakt. Wil je zelf een bijdrage leveren aan het verhaal van zo’n evenement of hotspot, dan klik je simpelweg op toevoegen aan ‘Ons verhaal’.

Hoe zit het met mijn privacy?

Klinkt leuk, maar behoorlijk stalkerig als je het mij vraagt. Gelukkig is er ook de optie om Snap Map in een onzichtbare modus te gebruiken waardoor je vrienden niet weten waar je je bevindt. Daarnaast word je locatie alleen gebruikt wanneer je Snapchat geopend hebt. Een andere tip is nog om in je instellingen ervoor te kiezen om niet je gebruikersgegevens te delen met Snapchat’s kaartaanbieders (instellingen > Aanvullende services > Voorkeuren updaten > Kaarten > Maak ongedaan dat je gegevens deelt over je locatie en gebruik).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.