krachtige wifi router

Krachtige WiFi Router voor de gaming familie!

Zwangerschapsverlof is een heerlijke tijd: eindelijk op een rustig tempo mijn favoriete games spelen. Mijn vriend is echter ook een week thuis na de geboorte van ons kindje, en hij gamet net zo graag. Gelukkig mocht ik – net op tijd – de krachtige WiFi router van Netgear testen: de Nighthawk X4S. Perfect voor gamen!

WiFi slurpers

Ons huis is langzaam maar zeker volgelopen met allemaal WiFi slurpende machines. De consoles, laptops en smartphones zitten allemaal draadloos op het netwerk. Alleen mijn PC zit uit oude geloofsovertuiging (bedraad is altijd beter) met een netwerkkabel aangesloten op het netwerk. Wanneer je veel op internet bezig bent, kan je dat gaan merken aan je netwerk. Je online game sessie hapert, het downloaden van dat te grote bestand gaat wel erg langzaam, de stream van je favoriete vlogger laadt niet en hapert ook al. De meeste gratis geleverde routers kunnen veel datagebruik in één keer vanaf verschillende apparaten niet aan. Eén van de apparaten krijgt dan voorrang en de rest krijgt de wat tragere datasnelheid. Maar hier heb je dus een oplossing voor: een MU-MIMO router, multi-user multiple input en multiple output voor meerdere gebruikers.

De belofte

Met deze router kan ik hogere prestaties van mijn internet verwachten. Extreme WiFi verbinding met versterkers dankzij de vier antennes voor mijn meerdere WiFi aparaten. Groter WiFi bereik dankzij beamforming+. Dankzij een WiFi snelheid van 2,53 Gbps kan je meerdere HD-video’s tegelijkertijd streamen. Je kan een USB-opslag op de router aansluiten waardoor je automatisch back-ups kan maken door de ReadySHARE software op je pc. Via NETGEAR genie is iedere printer AirPrint Compatibel en je kan bestanden tussen je pc, Mac of Android delen via Turbo Transfer. Daarnaast een handige app om je netwerk heel makkelijk in te delen en te beveiligen.

Aan de slag

Het klinkt best spannend om een router aansluiten op je modem, maar dit valt reuze mee. In de handige snelstart-handleiding vind je een duidelijke beschrijving van hoe je het moet aansluiten. Hierin vind je ook handige tips voor het delen van media onderling. Ook voor mij was het weer makkelijk genoeg: stekkertjes erin, en tada: ik kan overal in huis goed internetten. De zwangerschapsverlofweek waarin mijn vriend ook thuis was samen met de baby is inmiddels voorbij. We hebben samen tussen het knuffelen en voeden van onze dochter Zelda door heerlijk kunnen gamen.

Nu woont een gedeelte van de familie in Duitsland, dus even Skypen en video’s doorsturen van de nieuwe aanwinst hoorde erbij. Dit alles ging heel erg goed. We hebben beiden ook tegelijkertijd online wat games gespeeld en ook het downloaden van nieuwe games ging erg snel. De app die je kan downloaden is erg makkelijk en duidelijk. Ben je niet zo thuis in het netwerken beheren en aansluiten, dan kan je dat met de app Netgear Genie voor Android en iOS wel. Met de app, maar ook via de PC kan je makkelijk meerdere netwerken maken en delen. Zo heb je snel een gastennetwerk aangemaakt met wachtwoord. Maar ook de Parental Controle is een uitkomst, zeker wanneer je kind net even iets te vaak achter de iPad, PC of Console zit.

Onmisbaar voor gamers en streamers

Ik heb de router als erg positief ervaren. Vooral de makkelijke interface en het gemak waarop je hem aansluit vind ik een plus. Toegegeven, heb je niet zo’n huis vol met technische snufjes en ben je niet zo vaak online, dan kan je de router gerust laten staan. Wil je gaan streamen, of doe je dat al, dan is deze router een ideale vervanger van je oude. Deze router is gemaakt om te presteren. Wil je dus op al je apparaten snel internet tegelijkertijd, je media makkelijk en snel kunnen delen via je netwerk en een handige interface app, dan is dit jouw nieuwe router die je niet meer mag missen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.