strandkoffer en e-reader voor vakantie

Kobo Aura H2O – geschikte e-reader voor vakantie?

Ik hartje boeken. Maar e-readers? Mwehhh, daar moest ik lange tijd niets van weten. Net als zovelen vind ik het fijn om een echt fysiek boek in handen te houden. Maar goed, je bent een TechGirl en dan krijg je toch met enige regelmaat een digitaal boek aangeboden. Wel, niet, wel, niet, wel, niet proberen? Aaargh, dan toch maar eens testen! Kan misschien wel handig zijn zo’n e-reader voor vakantie, dacht ik nog…

Kobo Aura H2O om te testen

Van het Kobo PR bureau kreeg ik de Aura H2O toegestuurd om te beoordelen. Ik heb de e-reader op een aantal punten getest:

Design & gebruiksvriendelijkheid

Het design was het grootste punt waar ik me zorgen over maakte. Want: hoe zwaar is dat dan, hoe ervaar ik zo’n smal item wanneer ik in een verhaal probeer te komen en kan ik het überhaupt handelen dat ik geen bladzijdes meer kan omslaan? Ik heb er even over nagedacht waarom ik het omslaan van een bladzijde zo belangrijk vind, maar waarschijnlijk is het een soort beloningsgevoel voor me. Zo van: “Goedzo Ank, weer een stapje dichter bij het einde.” Terwijl die gedachte dan weer gek is, want als het boek uit is, vind ik het jammer dat het verhaal voorbij is. Ach nou ja, ik ben gewoon complex.

Maar goed… wat vind ik dan van het design?</h4?

Toegegeven: het is even wennen. Mijn tip: zorg dat je direct een e-book klaar hebt staan of dat je er direct een koopt. Want als je eenmaal een paar bladzijden verder bent, ben je eraan gewend en is het heerlijk. Ook bij het digitale boek lees je van bladzijde naar bladzijde. En helemaal geniaal vind ik de voortgang die je onderin je scherm kunt activeren. Hierin lees je hoe ver je bent in het boek en hoeveel bladzijdes je nog te gaan hebt voor het hoofdstuk uit is. Persoonlijk check ik dit ook altijd in een fysiek boek. Bij deze e-reader is het ideaal dat ik daarvoor niet hoef te bladeren, zodat ik gewoon op de pagina zelf kan blijven. Fijn.

Ik verbaasde me over het feit hoe fijn ik het gewicht en de afmetingen van de Kobo Aura H2O vind. Funny fact: op de een of andere manier creëer je toch een favoriete leeshouding ofzo. Die heb ik ook. Het boek ligt altijd in bepaald soort vaste houding in mijn hand. Dat kan best zwaar zijn, dus regelmatig wissel ik van links naar rechts. Maar omdat ik graag in bad lees, moet ik telkens eerst mijn hand afdrogen voor de grote wissel. Super irritant, dat besef ik me nu nog eens extra.

MobileMobile

De Kobo is zo licht dat ik niet hoef te wisselen. Je kunt hem vasthouden met je rechterhand en je rechterduim gebruiken om door te tikken naar de volgende bladzij. Het enige nadeel vind ik het laden van de pagina, nadat je een actie hebt uitgevoerd. Lastig uit te leggen, maar het lijkt erop dat de pagina een seconde verspringt. Het zwart en wit moet even op zijn plek landen. Heeft met het laden van de pagina te maken, maar het ziet er niet helemaal vloeiend uit.

Slim bedacht: wanneer je de e-reader op stand-by zet of afsluit, blijft op het scherm zichtbaar welk boek je op dat moment aan het lezen bent. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft bovendien aanleiding om het digitale boek snel weer te pakken om verder te lezen. Praktisch en mooi!

Concluderend over het design

Concluderend over het design: de Kobo Aura H2O is prettig vast te houden en het lichte gewicht zorgt ervoor dat je niet telkens van hand hoeft te wisselen. De overzichtelijke navigatie maakt het makkelijk om je te oriënteren binnen het boek/het verhaal. Overigens wijst ook de navigatie binnen de shop zich voor zich, net als dat de functies makkelijk te vinden zijn. Op de functies gaan we in, in het volgende hoofdstuk 😉

Lees meer over de: functies, batterij en prijs

Design
9
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Batterij
7.5
Prijs
6
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
e-reader
Review e-reader: Kobo Aura One

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten