Samsung Galaxy Watch4 Pro apps

5 tips speciaal voor vrouwen die een smartwatch willen kopen

Berichtjes lezen, hardlooprondes tracken of je slaapritme controleren: het gebruik van een slim horloge is in de basis voor mannen en vrouwen gelijk. Er zijn echter zaken waarmee dames eerder te maken hebben. Ben je op zoek naar een dames-smartwatch? Let dan hier goed op.

  1. Let op de maat van jouw horloge

Het probleem waar we tegenaan lopen bij veel smartwatches is dat het klokje zelf vaak vrij groot is. Dat is niet alleen een flink uitsteeksel aan je pols, maar ook valt hij in veel gevallen over de vaak wat dunnere damespols heen. Dat is niet comfortabel. Je kunt het horloge vaak niet goed strak doen zonder boven en onder het klokje loze ruimte over te houden. 

Het risico is dat je aan dingen blijft haken of ermee langs een deurpost of muurtje schuurt, met krassen als gevolg. Kies daarom het liefst voor een merk dat verschillende klokgroottes biedt. Zo zie je niet alleen een klok als je naar je pols kijkt, maar ook nog een stukje van het bandje.

Passende smartwatch: De Samsung Galaxy Watch 6 komt in onze tests naar voren als één van de beste smartwatches. Nu is dat vooral op technisch vlak, maar dit slimme horloge van Samsung heeft meer voordelen. Hij komt namelijk in verschillende groottes.

  1. Kijk of er veel bandjes te kiezen zijn

Als je van plan bent om je smartwatch de hele dag te dragen, dan heb je er waarschijnlijk andere wensen bij dan als het gaat om slechts een sporthorloge. Ten eerste heb je dan baat bij een mooi design, zoals een strakke, platte klok. Eentje die perfect op je huid ligt en ook nog mooi is om naar te kijken. Bij TechGirl zijn we dol op horloges met een mooie gouden rand:)

Heb je echter net een dames-smartwatch met een roze bandje besteld, dan zal je altijd zien dat je de dag dat het apparaat op de mat valt, iets roods aan hebt. Check dus ook de mogelijkheid om andere bandjes aan te schaffen en wat de prijs hiervan is. 

Passende smartwatch: Fitbit Sense heeft een flinke collectie bandjes om uit te kiezen via de Google Store of andere websites. (Let op: op sommige sites worden ook onofficiële Fitbit-bandjes verkocht.) Of je nu een stoffen bandje wenst of een bandje dat het klokje meer een sieraad maakt.

  1. Check hoe je er je cyclus mee kunt bijhouden

Er zit een functie op veel smartwatches die mannen écht niet gebruiken en dat is die waarmee je je cyclus kunt bijhouden. Het is handig om te weten wanneer je menstruatie is begonnen en is geëindigd. Zo kun je voorspellen wanneer je weer aan de beurt bent. Bovendien kun je met die informatie ook nog een andere belangrijke voorspelling doen, namelijk wanneer je het meest vruchtbaar bent. 

Heb je veel last van mentale of fysieke klachten, dan zijn er smartwatches waarin je zelfs dat heel precies kunt bijhouden. Zo kun je er steeds beter rekening mee houden. Neem bijvoorbeeld een paracetamol mee op die dagen of plan geen afspraken in die dag.

Passende smartwatch: Onze favoriet is de Apple Watch (let op: hierbij is een iPhone nodig). Het is echt je smartphone om je pols met handige extra’s. Deze smartwatch geeft aan wanneer je je menstruatie kunt verwachten. Hierbij kun je zelf invoeren hoe zwaar de menstruatie is en hoe hevig de kramp. Bovendien helpt Apple’s slimme horloge je via meldingen herinneren om je cyclus zo nauwkeurig mogelijk in te vullen.

  1. Let op of de vorm van de smartwatch bij je past

Gebruik je je dames-smartwatch graag om je sportprestaties in bij te houden of zie je het meer als een verlengde van je smartphone? In het eerste geval is het aan te raden te zoeken naar een smartwatch die tegen een stootje kan. De uitdaging die je daarin hebt, is dat deze horloges er al snel wat bonkig uitzien. 

Dat is niet alleen een nadeel omdat je met zo’n uitstekend object sneller achter iets blijft haken, maar het zorgt ook dat je het horloge met zijn robuuste uiterlijk minder geschikt is om tijdens niet-sporturen te dragen. Ga in je zoektocht naar een sportieve smartwatch voor dames dan ook op zoek naar een variant die niet vol hobbels en bobbels is en die tegelijkertijd wel tegen een stootje kan. 

Passende smartwatch: Mensen die graag hardlopen of andere sporten doen, zijn waarschijnlijk het beste uit met de Garmin Forerunner. Het scherm is minder mooi dan bij andere smartwatches, maar dit betekent dat het apparaatje tegen een stootje kan. Zelfs tijdens een Mud Masters of Strong Viking!  Hij is waterproof en kan dezelfde waterdruk aan als wanneer je 50 meter diep duikt. En vergeet ook de hartslagmeter niet die Garmin recent speciaal voor vrouwen aankondigde.

  1. Onderzoek welke mogelijkheden je dames-smartwatch heeft om hart- en zuurstofmetingen te doen

De verzuimcijfers van het CBS liegen er niet om: vrouwen zijn vaker ziek dan mannen. Extra reden dus om je gezondheid goed in de gaten te houden. Met een goede hartslagmeter en zelfs de mogelijkheid om hartfilmpjes te maken, kun je vaak al voorzien dat je waarschijnlijk iets onder de leden hebt. Voorkomen dat je ziek wordt doet een smartwatch niet, maar je kunt wel extra vitaminen eten om te zorgen dat je lijf de ziekte sneller en beter kan bestrijden. Je kunt een ziekte soms nog voor er symptomen zijn herkennen door een rusthartslag die iets is verhoogd. 

Ook kun je bij veel dames-smartwatches gebruik maken van een zuurstofmeter, die controleert hoeveel zuurstof je in je bloed hebt. Is je zuurstofwaarde aan de lage kant, dan kun je wat suffer of benauwd zijn, of onrustig en verward. Immers wordt er dan minder zuurstof rondgepompt en dat heeft je lichaam wel nodig om te functioneren. Zo’n lage zuurstofwaarde kan duiden op ziekte, maar het kan ook betekenen dat je simpelweg meer moet bewegen, minder moet roken en te denken aan ontspanning. Met bijna al deze facetten kan een smartwatch je helpen gemotiveerd te blijven.

Passende smartwatch: Niet alle Apple Watches zijn hiervan voorzien, maar Apple Watch Series 6 en hoger bieden de mogelijkheid om zelfs een hartfilmpje te maken. Daarnaast kun je het zuurstof in je bloed te meten, waardoor je met deze smartwatch goed kunt zien hoe een vitaal deel van je gezondheid ervoor staat.

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.