Fitbit Luxe close

Fitbit Luxe: geen speelgoedhorloge, maar een sieraad

Fitbit heeft een flinke range aan verschillende activiteitstrackers en smart watches. Alleen zien die er wel vaak een beetje te plastic fantastic uit, met hun rubberen bandjes. Gelukkig is er Fitbit Luxe, een wearable die draagt als een sieraad.

Het is best moeilijk om als vrouw een wearable te vinden die een beetje charmant staat. Je hebt wearables ook als kettinkjes, maar ze werken waarschijnlijk toch wat beter als ze wat dichter op je huid zijn bevestigd. Echter kom je dan gauw uit bij bonkige smartwatches waarvan het uurwerk groter is dan de breedte van je pols. Dat is niet alleen onhandig in gebruik, het valt ook wel erg op. Daarnaast ziet het er niet per se mooi uit.

Fitbit Luxe

Fitbit Luxe

Daarom is het zo fijn dat Fitbit Luxe bestaat. Hij is smal, hij is subtiel en je kunt er toch nog best wat mee. Je kunt stappen tellen, je hartslag bijhouden, hij herkent het wanneer je sport en natuurlijk kun je er de tijd op aflezen. Ademhalingsoefeningen zijn ook een optie, evenals timers instellen. Het is verder niet de meest uitgebreide wearable: je kunt er geen zuurstofmetingen mee doen of een ECG maken. Je kunt er bijvoorbeeld wel WhatsApp-berichten op lezen (al kun je geen uitgebreid antwoord terug typen).

Het is een mooi, licht apparaat dat verkrijgbaar is met een sakura-roze bandje en een meer sieraad-achtige goudkleurige band. Het ziet er prachtig uit. Je ziet het hier op de foto’s: het apparaat is gewoon erg mooi, zeker als je huid een beetje bruin is. Een plaatje, toch? De bandjes komen wel met een nadeel: soms klikken ze los. Ze zijn dan niet helemaal los, maar ze klikken een stukje open, waardoor het gestroomlijnde er een beetje afgaat. Ook denk je wel steeds dat ze helemaal losgaan, maar dat is mij in het halve jaar dat ik hem draag nog niet gebeurd.

Fitbit Luxe LauraJenny

Smartwatch of sieraad?

Wat jammer is aan deze smartwatch, is het schermpje. Zeker als de zon erop schijnt, dan zie je heel duidelijk dat een groot deel van de bovenkant van het horloge gewoon zwart is en dat het schermpje maar een klein rechthoekje is. Dat betekent ook dat het scherm vrij klein is, waardoor je er niet makkelijk veel op kunt aflezen of weergeven. Aan de andere kant is dat niet storend, aangezien het apparaat sowieso niet extreem uitgebreid is. Hierdoor is het scherm perfect voor wat deze wearable in huis heeft.

Mijn ervaringen met Fitbit Luxe zijn erg goed. Het apparaatje is ook een echte eyecatcher, maar dan wel op een subtiele manier. Ik krijg in ieder geval vaak complimentjes of de opmerking: ‘Huh, is dat een stappenteller?’ Het is een heel mooi apparaatje en ik heb ook niet het gevoel dat hij snel heet wordt. Hij kan prima tegen water: ik draag hem altijd tijdens het douchen en hij blijft gewoon werken en behoudt zijn kleur. 

Fitbit Luxe vaag

Luxe komt met een flink prijskaartje

Voor dit luxe apparaatje betaal je wel wat. De variant die ik draag is 175 euro, wat voor wat hij kan erg veel is, maar voor hij eruitziet wat mij betreft niet. Dit is een soort designer-Fitbit, zonder té duur te zijn. Mocht je het prettig vinden, dan heb je altijd het roze rubberen bandje nog. Daarnaast kun je andere bandjes in de Fitbit-winkel kopen, dus er is meer dan genoeg keuze. Het voordeel aan het goudkleurige sieraadbandje is dat het apparaatje hierdoor bij elke outfit past. Dit is niet het geval bij de rubberen bandjes.

Als je niet te veel gekke dingen wilt op een wearable, dan is de Fitbit Luxe een goede keuze voor je. Het is wel jammer dat de bandjes regelmatig een stukje uit het apparaat klikken, maar naast dat probleem heb ik eigenlijk alleen maar een positieve ervaring met deze Fitbit. We hebben deze wearable niet ter review gekregen, maar gekocht, wat ons een kans gaf om het apparaat langdurig te reviewen. Hierdoor verschijnt dit artikel nu pas, terwijl Fitbit Luxe al enige tijd uit is. Toch komen er nog steeds veel complimentjes binnen en is het een vrij tijdloos apparaat, waardoor je je er zeker geen buil aan valt om dit apparaatje nu nog aan te schaffen. 

Fitbit Luxe close
Pluspunten
Een prachtig design
Werkt goed
Draagt fijn
Minder positief
Heeft niet alle functionaliteiten
Schermpje wel wat klein
Bandjes klikken regelmatig losser
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.