Je bent niet alleen: leer van anderen in een mama app

Ben je mama geworden? Misschien weet je net als ik (Milly, een trotse moeder van twee meisjes) dat dat het mooiste is dat je kan overkomen. Maar het is niet altijd even makkelijk. Er is zoveel informatie over wat je moet doen of juist niet moet doen… Vroeger las ik boeken over ouderschap. Tegenwoordig is Google je beste vriend. Of installeer een app! We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Ouder van NU

In de oudersvannu.nl website kun je allerlei praktische informatie vinden over het ouderschap. Ze hebben ook de Zwanger en Baby App bedacht. Dit is meer gericht op de zwangerschapsperiode (lees hier meer over Zwangerschap app’s), maar ook tot het eerste jaar van je baby. Je vindt er relevante informatie over de ontwikkeling van je kind, zoals: wanneer begint je baby met brabbelen? En wanneer komen de eerste tandjes door? Ontdek wat je elke maand kunt verwachten. Verder biedt de app je toegang tot het forum, relevante artikelen, video’s en nieuws van Ouders van Nu. Zeker een aanrader.

24Baby App

24baby.nl is een ook leuke website voor alle (aanstaande) ouders. De nieuwe 24Baby app is een community voor iedereen met een kinderwens, voor ieder die zwanger is of ouder is van een baby of peuter. Met deze nieuwe handige app kun je de groei van je baby makkelijk volgen, baby namen zoeken en handige tips over zwangerschap en baby. Als je het prettig vindt om met andere zwangere vrouwen of ouders te spreken, kun je via het forum contact met andere (aanstaande) ouders zoeken.

Oei, ik groei! App

Het boek is nog steeds een hit onder jonge ouders, maar tegenwoordig heb je ook een Oei, ik groei! app. Deze app kan jou op de hoogte houden van de mentale ontwikkeling van jouw baby! Onze TechGirlMama Sam heeft de app getest, hier kun je meer lezen over deze app.

EHBO Rode Kruis

Je hebt het vast eerder gehoord: “een ongeluk zit in een klein hoekje”. Met kinderen zit dat namelijk overal. Met de EHBO app van het Rode Kruis heb je alle EHBO instructies altijd op zak. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing: in deze app vind je eenvoudig wat je moet doen bij meer dan 80 veelvoorkomende EHBO situaties. Deze app is niet alleen voor ouders maar voor iedereen die betrouwbare informatie zoekt over hoe je eerste hulp verleent.

Cozi Familieplanner

Met deze gratis (wel met advertenties) drievoudige Mom’s Choice Award-winnaar app, kun je evenementen en activiteiten allemaal op één plek houden. Het heeft een eenvoudig te gebruiken kalender met kleurcodes, waar je het schema van een persoon of het hele gezin tegelijk kunt bekijken. Met Cozi kan je boodschappenlijstjes en gedeelde takenlijsten maken, een liefdeslijst of klusjeschecklists voor de kinderen. Cozi’s dagboek is speciaal ontworpen voor drukke moeders, dus het is snel en gemakkelijk om dingen te bewaren die je niet wilt vergeten.

Cozi biedt ook een premium reclamevrije versie met extra functies genaamd Cozi Gold (€29,99/jaar). Premiumfuncties zijn onder meer: ​​contacten (een gedeeld adresboek), verjaardagstracker, meer herinneringen, mobiele maandweergave, wijzigingsmeldingen, thema’s van mobiele apps en meer.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.