un-baby
Un-baby me please!

TechGirl test: de Oei, ik groei! app

Wanneer je voor het eerst ouder gaat worden komt er een hoop op je af, inclusief goedbedoelde adviezen en heel veel boeken. Oei, ik groei! is al 25 jaar een hulpboek voor ouders en hun baby. Tijd om te moderniseren en al die inzichten in een app te stoppen, moeten de schrijvers hebben gedacht. TechGirl Sam deed de test!

Hulpboeken voor nieuwe ouders

Ruim negen jaar geleden mocht ik mijn gezonde dochter in mijn armen houden. Ook ruim negen jaar geleden werd ik voor het eerst geconfronteerd met de beste ouders ter wereld, volgens hen dan. Ik kreeg de ene tip na de andere en werd steeds onzekerder over wat ik nu het beste kon doen. Dankzij mijn lidmaatschap bij de bibliotheek kon ik ontzettend veel boeken over de ontwikkeling van baby’s lezen. Totdat de kinderarts van mijn dochter mij de verlossende woorden gaf; “Sam, jij als moeder weet wat het beste is voor jouw kind. Dat is een oerinstinct en komt vanzelf naar voren dus maak je geen zorgen en doe het op jouw manier!” Even dikke hulde aan deze vrouw, want ik dacht dat ik langzaamaan gek werd. Toch wilde ik wel iets meer weten over de ontwikkeling van mijn baby en daar hielp het boek – Oei, ik groei! – mij heel erg goed mee.

Oei, ik groei! in een modern jasje

Nu hoor ik je denken: informatie over de ontwikkeling van je kind zoek je toch gewoon via internet? Tuurlijk, maar eerlijk is eerlijk: ook daar zie je soms door de goedbedoelde bomen het bos der adviezen niet meer. Dan is het wel zo handig wanneer er een app op je smartphone staat die je direct meer kan vertellen over de ontwikkeling van je baby. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat de informatie die je krijgt juist is. Het boek Oei, ik groei! is ontwikkeld door wetenschappers die ruim 30 jaar bezig zijn geweest met onderzoeken van de ontwikkeling van baby’s en hun ouders. Hoe fijn is het dat je nu al die informatie binnen handbereik hebt via de Oei, ik groei! app?

Groeisprongen van je baby

Iedere baby maakt groeisprongen en reageert daar weer anders op. Toch is het als ouder fijn om te weten of en wanneer je baby een groeisprong meemaakt, of wanneer zo’n sprong eraan zit te komen. Zo heb je wat meer inzicht en daarmee ook begrip wanneer je baby weer de hele nacht huilt. Daarnaast is het zo dat wanneer je weet wat voor groeisprong je baby gaat maken je de omgeving daarop kan inrichten. Zitten de tandjes eraan te komen? Haal snel wat bijtringen en leg ze in de koelkast zodat ze lekker verkoelend zijn voor je baby. De Oei, ik groei! app geef je een seintje wanneer je baby een sprong gaat maken.

Nog een goedbedoeld advies van deze mama

De Oei, ik groei! app kost wel wat geld (€4,49) maar geeft je wel direct inzicht in wanneer je baby een groeisprong gaat maken en wat zijn of haar mentale ontwikkeling is. Weet hierbij wel dat iedere baby zijn eigen tijd hiervoor neemt en er anders op reageert. De ene baby is vroeg met de ene groeisprong en de ander neemt wat meer tijd ervoor. Dit is allemaal helemaal prima! Maak je je toch zorgen, bespreek het met je consultatiebureau, huisarts of kinderarts. Boven alles: relax en doe wat goed voelt. Je bent net mama geworden, geniet daarvan en uiteindelijk komt alles goed!

De Oei, ik groei! app is hier te downloaden voor iOS en Android.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Deze 90’s playlist speelt de hele dag door

Cookies op TechGirl.nl

Wij maken gebruik van cookies op TechGirl.nl. Je kunt ze direct toestaan door op 'Accepteren' te klikken. Liever handmatig aangeven wat je wel en niet wilt toestaan? Kies dan voor 'Verander cookie settings'.

Privacy beleid | Sluiten