Zuigen kreng! Het is geen praatpaal, anders hadden ze hem wel geel geschilderd! Okay, dat is natuurlijk ultra grof, maar het is wel de essentie van dit verhaal. Een stofzuiger koop je voor zijn goede zuigkracht, niet omdat hij zo gezellig is. En als je daar een heleboel centjes aan uitgeeft, dan mag je daar best het één en ander van verwachten, toch? We deden de proef op de som: we kochten de Dyson V8 Fluffy + stofzuiger om hem eens kritisch te beoordelen.

De Dyson V8 Fluffy + stofzuiger… Hij is ontzettend duur, je schaamt je bijna om hem te moeten kopen. Maar onze stofzuiger was kapot, de aan- en uit knop deed het slecht, en om de haverklap liet ‘ie ons in de steek. En als je met je – minst – favoriete bezigheid bezig bent en dan ook nog steeds met een haperende zuiger te maken hebt, wil je dat ding heel snel door het raam flikkeren.

Naar de kassa…

Weg met dat oudje. En daar kwam de Dyson. Geïndoctrineerd als we waren door de reclame, waarin een man met een coltrui, op een Steve Jobs-achtige wijze een revolutionaire stofzuiger aan de man probeert te brengen. Na het afrekenen voel je je zo slecht, dat je spontaan zin krijgt in schoonmaken. Weg met dat schuldgevoel.

Veel opzetstukjes, een futuristisch uiterlijk en geen snoer!

De Dyson V8 Fluffy + is oplaadbaar en dus helemaal mobiel. Nou is dat prachtig, maar ook het grote probleem. De Dyson is een ontzettende goede, krachtige stofzuiger, maar de kracht vraagt veel van de accu. Als je op normale kracht bezig bent, houdt de accu er met 45 minuten mee op. Maar ga je op volle kracht… dan ben je veel eerder de Sjaak. Opladen… koffie drinken, of ga de was maar doen ofzo. De Dyson moet namelijk een paar uur aan de lader.

En dat ‘ie mobiel is, is eigenlijk ook z’n grote kracht. Hij staat hier in de keuken (en daar misstaat ‘ie niet) en je pakt dus even heel makkelijk de zuiger. Even wat broodkruimels, een paar korrels buiten de kattenbak, of wat zand onder de schoenen. Je doet het snel tussendoor. In plaats van dat oude ding uit de kast te trekken, aan het snoer te leuren, en met veel moeite dat ding van de trap te sjouwen. Daarmee stelde je stofzuigen toch altijd uit.

Even wennen

Snoerloos zuigen dus, daar wen je redelijk snel aan. Ook heb je geen stofzuigerzakken meer nodig, omdat je alles opvangt in een bak. Die kun je zo boven de vuilnisemmer legen. Dat is de eerste keer wel even goed opletten, want voor hetzelfde geld trek je aan de hendel en hangt de bak niet precies boven de vuilnisemmer.

Dus al met al:

  • Je huis wordt schoner;
  • Je portemonnee wordt leger;
  • Je moet nadenken over verbruik (je moet hem opladen);
  • Je hoeft niet meer na te denken (over stofzuigerzakken kopen);
  • Gewoon een topding, maar heel duur!
Is hij het waard? De vet dure Dyson V8 Fluffy + stofzuiger
Design8.8
Zuigkracht9
Opvangbak (grootte)7
Batterij5
Prijs4
7Totale score

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.