Een aantal weken geleden mocht ik het nieuwste model van HP uitproberen (dat sinds januari te koop is), namelijk de HP Spectre x360 13-ae015nd. Een hele mond vol. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, omdat ik eigenlijk alleen m’n eigen laptop gewend ben, en die heeft alles wat ik zoek in een laptop. Tenminste, dat was m’n mening voordat ik deze HP laptop gebruikte.

Op slag verliefd

Het begon al bij het uitpakken. De HP Spectre x360 zat in een hele chique goud met zwarte doos. Daaruit verscheen de laptop en die is nog mooier dan de doos! Hij heeft namelijk een strak design, wat er heel luxueus uitziet. Ook is hij, in tegenstelling tot m’n eigen laptop, heel dun. Dat scheelde behoorlijk veel ruimte in m’n tas.

En dan heb ik het allercoolste nog niet verteld. Deze laptop is namelijk niet alleen een laptop, maar ook een tablet! Het beeldscherm is touchscreen én kan ombuigen. Daardoor kan je de laptop in vier verschillende standen zetten:

  1. De gebruikelijke laptopstand. Gewoon zoals je een laptop altijd gebruikt.
  2. De tablet. Als je het beeldscherm helemaal omklapt, vormt de laptop een tablet.
  3. De tentstand. In deze stand staat de laptop als een tablet voor je.
  4. De presentatiestand. Dit is de gebruikelijke laptopstand maar dan andersom, dus met het toetsenbord naar beneden.

Iedereen die wilde, heb ik tijdens mijn review-periode deze standjes getoond. Heel gaaf natuurlijk, maar er schuilen ook een paar nadelen aan deze manieren van laptopgebruik. Zo is de HP Spectre x360 in tabletvorm eigenlijk te zwaar om vast te houden als tablet. Liggend gebruiken kan dan dus wel, maar van te lang vasthouden krijg je lamme armen. Daarnaast voelen de toetsen van het toetsenbord in de presentatiestand nogal kwetsbaar. Deze leg je dan namelijk gewoon op de oppervlakte, waardoor ze kunnen beschadigen of er troep tussen kan komen.

Specificaties van de HP Spectre x360

Een laptop review zonder de specificaties te beoordelen kan natuurlijk niet. Gelukkig kan ik er alleen maar heel positief over zijn. De laptop is namelijk uitgerust met een i7 processor, een 13.3 inch 4K scherm (!), 16 GB geheugen en 1 TB SSD-opslag. Ook weegt hij maar 1,29 kg en is hij naast een USB-poort ook uitgerust met 2 USB-C poorten Prima basis dus. 😉

En hoe was de HP Spectre x360 in gebruik?

Mijn eigen laptop is na 1,5 uur Netflixen altijd leeg, wat de twee uur durende treinreis naar Groningen dus net niet dekt. Ideaal dus dat de HP Spectre x360 een accuduur heeft waarmee ik wel vijf treinreizen achter elkaar kan Netflixen. Door zijn lichte gewicht kon hij ook mooi makkelijk overal mee naartoe.

Ook is het beeldscherm van de laptop mega helder. Dat kan je ook wel verwachten bij een 4K scherm, maar ik had niet verwacht dat ik het zelf zo zou merken. Ondanks dat er nog niet ontzettend veel 4K content is, heb ik in de review periode wel ongeveer alles gekeken wat er beschikbaar is. Van Netflix tot YouTube!

Van het geluid daarentegen had ik wat meer verwacht. Het is wel luid, maar nogal blikkerig. Films of series kijk je daarom niet heel lekker weg met het geluid hardop. Met oortjes daarentegen is het geluid gewoon prima.

Bluetooth-stylus

Op de HP site had ik al gezien dat er voor de vorige modellen van de HP Spectre x306 een bluetooth-stylus beschikbaar was. Tot mijn vreugde zat deze ook bij mijn testlaptop in de doos! Hierdoor kan je het touchscreen scherm in plaats van met je handen met deze stylus bedienen. Scheelt weer wat vingerafdrukken op je beeldscherm.

Heel veel meer dan door webpagina’s swipen en tekeningetjes op foto’s maken heb ik er niet mee gedaan. Maar ik kan me voorstellen dat als je je laptop voor meer creatievere doeleinden gebruikt, dit wel een handige toevoeging is.

Conclusie

Om eerlijk te zijn, ja ik ben verliefd geworden. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik de HP Spectre x360 zo cool zou vinden. Zelf heb ik alleen wel liever een 15 inch scherm, maar hé, in die uitvoering is hij er ook! Iets minder perfect is het prijskaartje dat aan deze laptop hangt. Op dit moment is hij namelijk voor € 1755,- te koop. Een prima prijs voor een laptop die zoveel kan en zulke specificaties heeft. Helaas heb ik niet zoveel geld voor een laptop, maar mocht ik ooit de loterij winnen, dan weet ik wat ik als eerste ga kopen!

Is de nieuwste HP Spectre x360 de perfecte laptop?
Design9.5
Prestaties8.5
Beeldscherm9.5
Accuduur8.5
Geluid6
Prijs7.5
8.3Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.