Face ID iOS 13.5

Snelle login met Apple’s Face ID bij herkenning mondkapje

De nieuwe Apple 13.5 update (bèta) slaat voortaan sneller de Face ID over als hij herkent dat de gebruiker een mondkapje draagt. Handig nu ook in Nederland een mondkapje verplicht wordt in het OV vanaf 1 juni. Maar wat is precies het voordeel?

Het grootste voordeel van deze nieuwe functie is dat je direct je pincode kunt invoeren. Je hoeft niet eerst de nutteloze pogingen van Face ID af te wachten om je gezicht te herkennen, terwijl je weet dat dat met mondkapje toch niet gaat lukken. Dit werkt niet alleen voor het ontgrendelen van je telefoon. Zo werkt het bijvoorbeeld ook voor de App store, Apple Pay en andere apps waar Face ID gebruikt wordt.

Wat is er veranderd in het Face ID proces?

Eerst zocht een iPhone met Face ID een mogelijkheid om gezichtsherkenning toe te passen om je telefoon te ‘openen’. Hij deed een aantal pogingen, tot deze meerdere keren bleven mislukken. Dan werd er om de pincode of het wachtwoord van de gebruiker gevraagd.

Vanaf de nieuwe update heeft Apple besloten dat als Face ID niet een mond, ogen en neus (dus een volledig gezicht) detecteert, hij direct om de pincode van de gebruiker vraagt. Een gezicht scannen met minder dan dat is niet genoeg om een uniek persoon te kunnen vast stellen.

Welke iPhones hebben Face ID?

Daarvoor moet je telefoon wel over een Face ID beschikken. Deze is te vinden op de nieuwste 11-serie, maar ook op eerdere X varianten zoals deze refurbished iPhone X, de XR en de XS. Op deze telefoons wordt het gezicht van een gebruiker met infrarood en dieptesensor gescand. Zo kan je bijvoorbeeld je Face ID niet voor de gek houden door een foto van iemand te laten zien. Dat komt omdat diepte een essentieel onderdeel is. Een iPhone zal dus simpelweg niet ontgrendelen met Face ID zonder een 3D gezicht voor zich te hebben.

Android ontgrendelt wel met mondkapje

In tegenstelling tot iPhones werkt op sommige Android toestellen gezichtsherkenning wél als je een mondkapje draagt. Dat komt door de verschillende manieren van gezichtsherkenning. De Android toestellen die gezichten met mondkapjes herkennen, maken wel gebruik van ‘stilstaande’ 2D beelden. Deze kunnen makkelijk voor de gek gehouden worden, aangezien ze afhankelijk zijn van een plat plaatje. Ze  mogen daarom ook nooit voor belangrijke handelingen, zoals betalingen, gebruikt worden.

Dat gebrek aan beveiliging bij Android, maakt inloggen in deze tijd wel weer een stuk makkelijker. Je hoeft maar eenmalig een foto van jezelf met mondkapje in te stellen. Daarna zal je telefoon je herkennen en ontgrendelen. Ontgrendelen werkt dan alleen niet meer met mondkapje af, dus het is het één of het ander.

MobileMobile

Apple’s oplossing is dan misschien wat minder snel, omdat hun gezichtsherkenning je gezicht met mondkapje niet zal herkennen, hun oplossing is wel een stuk veiliger. Met de komst van de nieuwe functie wordt het ook een stuk gebruiksvriendelijker.

Overige verbeteringen iOS 13.5

De aanpassing van Face ID is natuurlijk niet de enige verandering waar Apple mee komt. Hieronder een kort overzicht van de nieuwe verbeteringen =

  • Corona-waarschuwing van Apple en Google

Apple en Google werkten samen om te zorgen dat coronatracking mogelijk wordt. Met de iOS 13.5 update is niet de coronatracking direct actief, daarvoor heb je altijd nog een app van een officiële instantie nodig.

  • Verbetering FaceTime

Apple heeft de optie toegevoegd om tijdens een FaceTime-groepsgesprek het inzoomen uit te schakelen. Nu is het namelijk zo dat iemand die spreekt automatisch groter in beeld komt.

Zelf iOS 13.5 downloaden

Klinkt dit je als muziek in de oren nu mondkapjes verplicht worden in het OV? De bèta versie van iOS 13.5 is te downloaden bij je instellingen. Wel alleen als je een iPhone hebt vanaf de generatie iPhone 6s en de iPhone SE, zoals bijvoorbeeld deze refurbished iPhone XS. Je kan de update ook uitvoeren via iTunes of Dinder. Sluit daarvoor je iPhone aan met een kabel aan je Mac of pc, open iTunes of Finder en zoek naar updates.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met www.refurbished.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten