Je hoort de term ‘Internet of Things’ steeds vaker. Toch klinkt het nog enigszins als een vaag begrip. Iets met slim leven? Sja… Wij zetten voor je op een rijtje wat IoT nou precies is en wat het voor je kan betekenen. 

IoT in het kort

Internet of Things is letterlijk vertaald natuurlijk het Internet van Dingen. En zo letterlijk kun je het ook bekijken. Tegenwoordig zijn veel van onze elektronische apparaten verbonden met het internet. Op deze manier worden onze apparaten slimmer. Ze kunnen informatie verzamelen en delen. Dat klinkt ook een beetje eng, toch? Al deze informatie wordt vervolgens gemonitord en beveiligd door bedrijven. Gevoelig is het wel, want hackers willen graag gebruik maken van deze informatie. Het is ook niet voor niets dat de vacatures in de ICT als paddenstoelen uit de grond schieten.

Zelfrijdende auto dankzij IoT!

Tijdens het TechGirl event kun je zelf meemaken hoe het is om IoT in je auto te hebben, want er bestaan nu zelfrijdende auto’s. Onze hoofdredacteur Anke mocht eerder een ritje maken (nou ja, meer beleven) in een zelfrijdende auto. Hoewel het heel spannend en eng klinkt, is het een ontwikkeling die we over tien jaar net zo normaal vinden als onze smartphone. Een zelfrijdende auto kan, mits goed beveiligd tegen hackers, ervoor zorgen dat er minder verkeersongelukken gebeuren. Ondertussen fantaseer ik over futuristische wegen a la Futurama en vliegende auto’s zoals in The Jetsons. Maar IoT kan er niet alleen voor zorgen dat je auto zelf kan rijden. Ook slimme boordcomputers die je kunnen vertellen welke restaurants een aanrader zijn langs je route worden mogelijk gemaakt door IoT.

Je ideale lichaam dankzij IoT

We zijn dagelijks bezig met ons lichaam. De één is om gezondheidsredenen bezig met zijn lichaam, de ander heeft een ideaalbeeld om naar te streven. The Internet of Things kan je hierbij helpen op verschillende manieren. Je smartphone heeft tegenwoordig vaak al functies waarbij je jouw beweging kan vastleggen, en ook je voeding kun je bijhouden met je smartphone. Met gegevens als je lengte, gewicht, leeftijd en jouw doel kan een app op je smartphone een heel schema voor jou maken om jouw gezondheidsdoel te bereiken. Maar ook apparaten zoals weegschalen, koelkasten, kookpannen en smartwatches kunnen hierbij helpen dankzij IoT. Door informatie te verzamelen en te delen zijn de apparaten zo slim dat zij weten wat jij nodig hebt.

Internet of Things op het TechGirl Event

Dankzij Internet of Things gaat er veel gevoelige informatie het internet over. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze informatie veilig blijft? Tijdens het TechGirl Event gaan we via een panel met o.a. een security expert en voorstanders van IoT in discussie over the Internet of Things. Moeten we nu echt ervoor zorgen dat al onze apparatuur slimmer wordt? Waar gaat alle informatie naartoe die de apparaten verzamelen? Is Big Brother ons echt aan het bekijken? Maar wat zijn dan nu echt de voordelen van IoT? Doe mee met onze discussie en leer meer over de toekomst van Internet of Things.

Kaarten voor ons TechGirl Event zijn via deze link verkrijgbaar. Wees er snel bij, want op is op!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.