IFA2016: Acer komt met ultralichte en uberzware laptops

In een hoekje van de booth van Acer op IFA2016 ligt hij, de Predator 21 X. Het is het meest populaire apparaat van de stand: er staan voortdurend mensen om heen, foto’s te maken, hem open en dicht te klappen, en vooral te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Niet heel verbazingwekkend, het enorme apparaat met 21-inch scherm is indrukwekkend.

Het scherm is namelijk niet alleen groot, ook nog eens curved, met een 2560×1440 pixels resolutie. Het is een echte gaming laptop, voorzien van twee GTX 1080 videokaarten die via de onderkant gemakkelijk verwisselbaar moeten zijn. Plus, het numpad-gedeelte aan de rechterkant is magnetisch en kan omgedraaid dienen als touchpad.

IFA2016 Acer

Boven het toetsenbord (in regenboogkleuren aangelicht, maar uiteraard instelbaar) zit een klein raampje waardoor je kunt kijken hoe een van de vijf koel-elementen zijn werk doet. Een grappige bijkomstigheid is de Tobii eye-tracker, waardoor je met je ogen in een game ergens naar kunt kijken waarop je in de game dan bijvoorbeeld automatisch die kant op begint te lopen. Een laptop die je liever niet op je schoot zet, want hij weegt maar liefst 8 kilo. Maar zijn gewicht is eigenlijk niet belangrijk: het is een laptop die in desktopsetting gebruikt wordt en dus vooral zwaar moet zijn qua hardware om de prestaties te leveren die gamers nodig hebben van een gaming laptop.

Swift 7

Wil je je laptop wel graag op schoot, dan heeft Acer de Swift 7, een heel charmant laptopje uitgevoerd in zwart en goud. Hij is extreem licht: 1.1 kilogram, extreem dun (minder dan een centimer) en heeft een batterijduur van 9 uur, zo belooft Acer. Dat is wel een laptop die je zo in je tas gooit, al lijkt het door het dunne ontwerp wel zo verstandig om er eerst een beschermhoes omheen te doen. Het scherm is 13,3 inch en hij wordt verwacht in oktober/november. Mocht de Swift 7 net even wat te duur zijn, het is een nogal high end apparaat, dan kun je ook voor de Swift 5, 3 of 1 gaan.

IFA2016 Acer

MobileMobile

De Spin-serie, die bestaat uit convertible laptops (waarvan je het scherm de andere kant op kunt buigen) kent ook een opbouw van een duurder exemplaar (7) en dan steeds iets minder high end types tot je uitkomt bij 1. Het voelt in het begint vreemd om een laptopscherm zo de andere kant op te buigen, zeker als je al jaren een Macbookje gewend bent die dat absoluut niet kan waarderen, maar bij het doen van presentaties voor kleine groepen is deze manier van neerzetten natuurlijk heel praktisch.

IFA2016 Acer

Switch Alpha 12

Tot slot hebben we op de Acer stand de Switch Alpha 12 gezien, die wordt gekoeld door middel van LiquidLoop. Dat betekent voornamelijk dat de koeling enorm stil is en de CPU-prestaties zo stabiel mogelijk blijven. De Switch Alpha 12 is voornamelijk gericht op een publiek dat de laptop zakelijk wil gebruiken, en met een scherm van 4K is hij handig om onderweg mee te nemen naar klanten of in het vliegtuig een filmpje te checken. Je hoeft niet altijd te werken op een zakelijke laptop, toch?

IFA2016 Acer

Verder is Acer zich in samenwerking met gameontwikkelaar Starbreeze aan het richten op VR. Dat niet alleen, want er is ook een project gaande met IMAX (van de bioscoop) om mensen door middel van VR helemaal in de film te zetten. Kortom, Acer zit de komende tijd niet stil en we zijn benieuwd of vooral de Swift 7 echt zo’n lange batterijduur heeft, ondanks dat hij zo ontzettend smal is.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.