Iedereen haat de update van Snapchat

De CEO van Snapchat (Evan Spiegel) kondigde in november aan dat het social platform zou worden voorzien van een flinke update en die is er nu… De interface is aardig op de schop gegooid en daar is niet iedereen even blij mee.

Sterker nog, gebruikers worden zo chagrijnig van de ‘puinhoop’ die de app nu is geworden, dat er online petities zijn gestart en dat er mensen zijn die zelfs hebben besloten dat Snapchat is overleden.

Snapchat persoonlijker

Het is de bedoeling dat de update de app persoonlijker maakt, door een duidelijkere scheiding te maken tussen de content van bekenden en van bedrijven. Zelf noemen ze het de scheiding tussen social en media, maar voor veel mensen voelt dat niet zo. Toch is het wel zo dat inderdaad de content van mensen die je kent op een aparte pagina staat staat, terwijl dat van de rest ergens anders staat.

Het voelt enorm rommelig. Groepschats krijgen ineens hun eigen Snapchat stories en je ziet stories niet langer chronologisch. Vooral dat laatste is een enorme verandering die niet per se heel positief is. Dit lijkt ook niet een kwestie van wennen te zijn, maar een kwestie van teleurstellend ontwerp. Wij snappen er in ieder geval ook niets van…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.