Het is even schrikken om het voor het eerst te doen: het scherm van de HP Spectre x360 de andere kant ombuigen. Toch kan het, want deze laptop is een 2-in-1 en fungeert dus ook als een soort tablet. Dit met een eigen manier om te blijven staan als je een film kijkt. Deze laptop biedt echter nog veel meer en dit is waarom wij er al een tijdje een oogje op hebben.

Een geweldig design

Het valt meteen op, het apparaat is enorm plat. Geen ronde hoekjes, maar strakke rechte hoeken en dus die mogelijkheid om het scherm de andere kant op te klappen dan de laptopmodus. De behuizing is matgrijs met koperoranje details en dat maakt het een stoer maar toch elegant apparaat om te zien.

Een compact display

Er zijn grotere schermen verkrijgbaar in de Spectre-reeks, maar de goedkoopste heeft een lekker compact 13 inch scherm, waardoor je het apparaat zo in je tas laat glijden. De resolutie is 3840 x 2160 pixels en dat betekent dat het scherm scherp is. De kleuren zijn levendig en je kunt je foto’s dus in volle glorie bekijken en bewerken.

Enorm veel opslagruimte

Hoewel je tegenwoordig een heleboel in de cloud kunt doen, is er voor games downloaden of je foto’s uitzoeken en opslaan toch wel wat geheugen nodig. Daar is genoeg van op de HP Spectre x360. Je krijgt 1 terabyte om documenten op te slaan en dat gaat veel minder snel vol dan je zou denken. Zelfs als je fotograaf bent, dan kun je een heleboel bruiloftshoots kwijt op Spectre x360.

Een lange batterijduur

Als ik iets van een laptop verlang, dan is dat wel dat hij langer meegaat dan een treinritje naar Maastricht. Ik moet er toch minimaal wel mee naar Parijs kunnen en terug, als het even kan. Deze HP kan dat. Sterker nog, als je naar Bangkok wilt vliegen en terug, dan red je het ook: de batterij gaat 22,5 uur mee. Je leest het goed: 22,5 uur. Dat is niet indrukwekkend, dat is verbazingwekkend! Heel gaaf om zoveel uur van je laptop op aan te kunnen.

Lekker snel

In Spectre x360 zit een Kaby Lake R-processor en 16 GB RAM geheugen, waardoor hij enorm snel kan rekenen en je dus meerdere dingen tegelijk kunt doen zonder haperingen. Eerdere modellen van deze laptop hadden maar twee rekenkernen, terwijl deze er vier heeft. Je kunt dus aanzienlijk betere prestaties verwachten.

De prijs is zeer schappelijk

Spectre is geen goedkope laptop, maar dat kun je ook niet verwachten met wat hij allemaal kan. Het goedkoopste model zit ongeveer in dezelfde prijsklasse als een luxe Macbook, want voor ongeveer 1800 euro heb je al een Spectre, precies zoals ik hierboven heb beschreven. Een laptop waar je, net als een Macbook, heel veel jaren mee vooruit kan.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een ruildeal met HP.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.