De HP Spectre 13 klinkt met dit ongeluksgetal misschien wel alsof het niet veel goeds kan inhouden, maar toch voelde ik me best lucky de afgelopen weken met deze laptop. Ups en downs, dat wel. Wat ik er nou echt van vond, lees je in deze review.

Elegant en sterk

Als je de HP Spectre 13 voor het eerst uitpakt, kijk je ervan op hoe licht en dun deze is. Hij oogt ontzettend kwetsbaar op het eerste oog. Toch is deze laptop ontzettend stevig. Wanneer je een laptop koopt, is dat vaak met het oog op dat deze makkelijk mee te nemen is. Even open klappen in dat gezellige cafeetje, thuis in de tuin of voor de juiste schrijfinspiratie in het park. Kortom: een laptop heeft veel te verduren, dus stevig materiaal en toch licht is wel een dikke plus. En dat is deze HP Spectre 13 absoluut met een gewicht van slechts 1,16kg. Daarnaast is de HP Spectre 13 ook echt een beauty om uit te pakken. Ik mocht de Ceramic White testen en de kleur is werkelijk prachtig. De matgouden details zijn absoluut niet kitsch maar stralen elegantie uit. Het is een laptop om in een oogopslag verliefd op te worden.

Hete beentjes

Nee, helaas niet alleen hete beentjes van het mooie weer van de afgelopen tijd. Wanneer ik aan het schrijven, photoshoppen of aan het gamen ben op de laptop, ligt deze altijd op mijn beentjes. Het is maar zelden dat ik echt de laptop op een tafel plaats om erachter te zitten. Wat ik helaas bij de HP Spectre 13 heb gemerkt, is dat deze ontzettend warm wordt. Ik vraag vaak veel van mijn laptop omdat ik nu eenmaal vaak veel dingen tegelijk aan het doen ben. Photoshop laten draaien op de achtergrond terwijl ik even wat typ en flink wat tabbladen heb openstaan. Hoewel de HP Spectre 13 dit allemaal prima aankon, werd deze wel enorm heet en begon de laptop flink wat geluid te maken om zijn stoom af te blazen. Dat is echt een minpunt voor mij aan deze laptop. Ik werk zelf op een redelijk oud, vrij lelijk beestje en die kan deze taken ook aan zonder zo heet te worden en geluid te produceren. Maar voor in de wintermaanden heb je met deze laptop geen dekentje nodig.

Gladde toetsen en touchscreen

De toetsen van de HP Spectre 13 zijn glad en redelijk plat, maar reageren ontzettend fijn. Ik hoef niet letterlijk te rammen op de toetsen en dat typt erg aangenaam en snel. De touchpad reageert voor mijn gevoel erg goed. Dit ging zelfs zo soepel dat ik me eraan waagde om zonder muis een game te spelen op de laptop. Oké, het was slechts SimCity, maar toch komt daar enorm veel muiswerk doorgaans bij kijken. Mocht je toch een bedrade muis willen aansluiten, dan kan dat gewoon. Bij de laptop word een usb-c-verloop meegeleverd zodat je ook gewoon je USB-muis of andere apparatuur kan aansluiten op je laptop. Het beeldscherm is ook nog een touchscreen. Iets wat ik makkelijk vergat, omdat het touchpad zo fijn reageerde dat ik geen touchscreen nodig had. Toch voelt het wel extra luxe wanneer je gewoon even op je beeldscherm kan tikken om iets weg te klikken. Of is het dan tikken?

Niet uren op een terras

De HP Spectre 13 mocht van mij overal mee naar toe. Even op het terras zitten, want wat hebben we toch een heerlijk weer gehad. Maar ook gewoon thuis in de tuin dicht bij de laadkabel… Dat laatste was helaas ook best wel nodig voor mijn gebruik op de laptop. Ik zag soms letterlijk het batterijtje van de laptop naar beneden zakken terwijl ik druk bezig was met werken. Moet je veel op je laptop tegelijk doen, dan is dit geen handig werkmaatje om mee te nemen. Tenzij je het geen probleem vindt om de kabel mee te nemen. Wanneer ik de laptop gebruikte om te photoshoppen, schrijven en gamen ging de accu ongeveer 3 a 4 uurtjes mee. Met alleen schrijven en wat licht browsewerk was dit ongeveer 7 uur. Dat is best weinig voor een laptop in een wat hogere prijsklasse. Maar als je alleen dat nodig hebt en verder geen zwaardere programma’s op je laptop wil draaien, heb je hier wel een prachtige laptop voor om mee te showen of een aantal uur Netflix op te kijken.

Conclusie

De HP Spectre 13 is een leuke, luxe en elegante gadget. Hij is prachtig om lifestyle foto’s mee te maken en ziet er zeker stijlvol uit. Werktechnisch gezien is de HP Spectre 13 voor mij een tikkeltje teleurstellend. Ik kon er absoluut wel alle programma’s op laten draaien. Alleen de accuduur was teleurstellend en voor een laptop vanaf € 1200,- maakt deze veel te veel geluid en wordt de accu veel te warm. Nee, hoe mooi de laptop ook is, ik zou dat geld in iets anders investeren of even verder sparen voor een iets duurdere laptop.

HP Spectre 13: ongeluksgetal of topproduct?
Design9.5
Prestaties6.5
Beeldscherm7
Accuduur6
Geluid5.5
Prijs6.5
6.8Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.