amazon echo

Hoor ik daar een (Amazon) Echo?

In september schreven we er al over: de Amazon Echo en de Echo Dot. De geboorte van de Echo is inmiddels alweer 2 jaar geleden, maar in die twee jaren is het apparaat flink doorontwikkeld. Niet alleen je favoriete muziek bestuur je met je stem, maar ook kun je je afspraken in Google Calendar checken. Natuurlijk kun je ook het licht alvast aan doen, voor je nog met een been uit bed bent.

In den beginne

November 2014 was het moment dat de eerste Amazon Echo op de markt kwam. Een spraakgestuurde speaker, die in beginsel is ontworpen om onder andere simpele commando’s uit te voeren. Denk aan het shuffelen van je favoriete muziek en een update over het weer. Kleine dingen om het leven wat gemakkelijker te maken, maar ook wel spannend.

Toen kwam de Dot

Om het gemak nog groter te maken, bracht Amazon de Echo Dot uit. Een kleine Bluetooth-speaker die in principe een kleine versie van de Echo was. Aangezien het succes groot bleek, heeft Amazon een tweede generatie van dit apparaat op de markt gebracht. Of en wanneer deze in Nederland verkrijgbaar gaat zijn, is niet duidelijk. Wel is hij te vinden in Duitsland.

Van luidspreker naar volledige spraakassistent

Inmiddels is de Amazon Echo (Alexa) uitgegroeid tot een enorm handig apparaat, dat je inmiddels meer aanreikt dan je twee jaar terug misschien had verwacht. De mogelijkheden voor het afspelen van muziek zijn uitgebreid, je apparaten die mooi met elkaar communiceren en de intelligentie van Echo zelf. Hoe meer je tegen je apparaten praat – ik dacht altijd dat ik raar was wanneer ik weer gesprekken voerde met mijn pc – hoe beter er uiteindelijk naar je wordt geluisterd.

En zoals al genoemd: je kunt onder andere je lichten aan en uit doen, je tv uitzetten, je lichten dimmen, je thermostaat bedienen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de gadgets die je in de rest van je huis hebt staan (betreft merk), maar er mag vanuit gegaan worden dat dit in de loop der tijd nog meer en meer zal worden uitgebreid.

Wat zou jij de Echo laten doen? Je stofzuiger door het huis halen, de wasmachine bedienen, of toch iets heel anders?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.