Persoon houdt telefoon in hand met de TikTok applicatie open.

Hoe zet je jouw TikTok privacy instellingen goed?

Een liedje selecteren uit de enorme muziekbibliotheek, een plan de campagne bedenken voor jouw video en opnemen maar! Je publiceert de ene na de andere TikTok, maar heb jij eigenlijk al wel eens naar jouw privacy instellingen gekeken? TechGirl is de instellingen ingedoken en zet de belangrijkste instellingen voor jou op een rij.

Waarom moet ik naar mijn privacy instellingen kijken?

Of TikTok jouw privacy schendt en waarom TikTok onder vuur ligt beschreven wij al eerder in een blog van DrTechGirl. In dit blog leren we je meer over hoe jij jezelf kunt beschermen door de juiste privacy instellingen aan te klikken bij de instellingen van TikTok.

Waarom moet je nou naar die instellingen kijken? Het is niet zo dat wij je nu gaan vertellen wat er ‘goed’ of ‘fout’ is. Wij hopen je met dit artikel meer inzicht te geven in wat de knoppen precies doen zodat jij zelf een goede afweging kunt maken en bewust kiest waarmee jij wel akkoord gaat en waarmee niet.

Hoe kom ik bij mijn privacy instellingen?

Open TikTok > klik rechtsonder op het poppetje waar ‘Ik’ onder staat > Klik in de rechterbovenhoek op de drie puntjes. Heb je bovenstaande stappen gevolgd? Dan zie je het kopje ‘instellingen en privacy’ daar kun je jouw instellingen aanpassen door te klikken op het woord ‘Privacy’.

Is het verstandig om mijn account op privé te zetten?

Jouw account op privé zetten? Klik op het woord ‘Privacy’. Je ziet nu als eerste optie ‘Privéaccount’ zoals hieronder te zien is. Is jouw knopje groen? Dan staat jouw account op privé en kunnen mensen niet zomaar jouw video’s en likes zien. Willen andere TikTokkers jouw video’s en likes zien, dan moeten ze een volgverzoek sturen. Accepteer jij ze? Dan kunnen ze jouw TikToks en likes zien. Accepteer jij niet, dan kunnen ze alleen je profiel vinden maar verder niets bekijken.

Door jouw account op privé te zetten houd jij de controle over wie wat van jou kan bekijken. Je kunt zelf bepalen wie je wel en wie je niet accepteert en volgers verwijderen.

Hoe verwijder je mensen die je eerder hebt geaccepteerd als ‘volger’?

Ga naar je profiel > klik op ‘Volgers’ (staat precies onder jouw profielfoto) > Klik op de drie puntjes achter een volger en klik op ‘deze volger verwijderen’. De volger krijgt hier geen melding van, dus geen zorgen. Bescherm jezelf en verwijder accounts die je niet kunt vertrouwen.

Wat moet ik doen met de andere instellingen?

  • Je account aanbevelen aan anderen
    Wil je zelf de controle houden? Laat deze optie dan uit. Zo word jij niet voorgesteld als ’te volgen account’.
  • Contacten zoeken
    Zet deze uit als je niet wil dat TikTok toegang krijgt tot de contactpersonen uit jouw telefoonlijst.
  • Personalisatie en gegevens
    Klik je hierop door dan krijg je de opties om in te stellen dat je gepersonaliseerde advertenties krijgt, dat je advertenties op basis van gegevens wil ontvangen van partners en je kunt er de gegevens downloaden die TikTok van jou heeft. Zet de optie voor personaliseerde advertenties uit als je niet wilt dat TikTok die gegevens van jou gaat gebruiken. Het downloaden van de gegevens die TikTok van jou heeft is best interessant: let op, want het aanvragen duurt zo’n 1 à 2 dagen.
  • Advertentietoestemming
    Laat deze uit zodat adverteerders jouw video’s niet mogen gebruiken.
  • Toestaan om je video’s te downloaden
    Zet deze optie ‘uit’ wanneer je niet wil dat iemand jouw video’s zomaar kan downloaden. Zet je deze optie aan, dan kan iemand jouw video wel downloaden. Verwijder jij zelf de video van TikTok? Dan blijft de video toch bestaan bij de persoon die ‘m heeft gedownload.
  • Wie mag jou rechtstreekse berichten sturen
    Dit zijn privé berichten, kies hier bijvoorbeeld voor ‘Vrienden’ dan kunnen jouw volgers jou berichten sturen.
  • Wie mag Aanhechten aan je video’s
    ‘Aanhechten’ houdt in dat je de video van een ander gebruikt en daar jouw video bijvoorbeeld achteraan plakt. Wil je dit niet, kies dan voor ‘Niemand’. Staat je account trouwens op privé, dan kan niemand aanhechten aan jouw video’s.
  • Wie mag een duet doen met je video’s
    Wie mag er jouw video gebruiken en zijn of haar eigen video daarnaast plakken? Je ziet dan dus twee video’s naast elkaar. Wil je niet dat jouw TikToks hiervoor worden gebruikt? Kies dan voor ‘niemand’. Heb jij een privéaccount, dan kan niemand een duet doen met jouw video’s.
  • Wie mag je gelikete video’s bekijken
    Dit gaat over de video’s die jij een hartje hebt gegeven. Wil je anoniem houden wat voor video’s jij leuk vindt? Kies dan voor de optie ‘Alleen ik’.
  • Wie mag reageren op je video’s
    Wie mag er allemaal reageren onder jouw video’s? Wil je dat niemand reacties kan plaatsen onder je video’s? Kies dan ‘Niemand’. Wil je wel reacties van jouw vrienden toestaan, kies dan voor de optie ‘Vrienden’.
  • Reactiefilters
    Klik door op deze optie om aan te zetten dat spam en aanstootgevende reacties automatisch worden weggehaald door TikTok. De optie daaronder heet ’trefwoorden filteren’. Daar kun je trefwoorden invoeren, bijvoorbeeld scheldwoorden, zodat reacties met dat trefwoord automatisch door TikTok worden verborgen.
  • Geblokkeerde accounts
    Hier vind je een overzicht van de accounts die jij hebt geblokkeerd.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.