Fitbit resultaten

Hoe werkt de Fitbit app?

Testen = super leuk! Het uitschrijven van de testresultaten is vaak wat lastiger. Zeker als er zoveel te vertellen valt. Wat vertel je wel en wat niet? De Fitbit Charge HR op zich is een prachtig ding om in een review te beschrijven. Maar waar ik echt enthousiast van werd, is de app die erbij hoort. Dilemma: het hele artikel volkliederen met alles wat me te binnen schiet? Het resultaat is een blog van 4 A4-tjes namelijk. Wie wordt daar vrolijk van? Vooral op mobiel? Nuh uh, ain’t gonna happen. Dan maar een los artikel over de app: Hoe werkt de Fitbit app?

Hoe werkt dat?

Je downloadt de Fitbit app voor Android, iOS of Windows Phone. De app vraagt je gegevens in te vullen met betrekking tot je geslacht, leeftijd, lengte, etc. De app berekent aan de hand daarvan of je veel of weinig calorieën verbrandt. Het exact aantal verbrandde calorieën zal de Fitbit app nooit kunnen berekenen, omdat ieder mens anders is en (biologisch) werkt. Obviously een goede maatstaf, maar geen nauwkeurige wiskunde.

Na deze statistieken ingevuld te hebben, zie je een overzichtelijke opsomming met verschillende functies. Even op een rij:

 • Charge HR (geeft aan met welke activity tracker de app gekoppeld is)
 • Steps (aantal stappen dat je die dag gezet hebt)
 • Heartrate (hartslag van dat moment)
 • Km (aantal kilometers dat je die dag gezet hebt)
 • Calories burned (aantal calorieën dat je die dag al verbrandde)
 • Floors (hoeveel trappen je op bent gelopen)
 • Active minutes (hoeveel minuten je écht actief bewogen hebt)
 • Sleep (hoeveel uur je slaapt en hoe vaak je rust onderbroken werd)
 • Track your exercise (meet hoe je vooruit gaat qua training)
 • Kg (aantal kilo’s dat je weegt en/of kwijt wilt)
 • Calories (aantal calorieën tellen dat je binnen kreeg en verbrandt hebt)
 • Water (hoeveel water je al dronk)

Van de meeste functies word ik heel blij. Geen rompslomp, de Fitbit Charge en app doen het werk. Dat geldt bijvoorbeeld voor de stappenteller, de hartslag, het aantal kilometers, de calorieën die al verbrandde, het aantal trappen, het aantal minuten dat je actief bewogen hebt en de hoeveelheid slaap. Klik je op één van die items, dan zie je een nauwkeurig overzicht van de ‘prestaties’ die je al verrichtte op die dag. Of die van gister. Leuk vergelijkingsmateriaal.

De functies op het onderste deel van de lijst… daarvoor moet je meer moeite doen. Duidelijk aangeven dat je gaat trainen bijvoorbeeld. Of hoeveel je bent afgevallen. Het aller- aller- ergste vind ik het aantal calorieën om te tellen. Goed… misschien wil ik gewoon niet met mijn neus op deze feiten worden gedrukt (I <3 food!) maar goed… je moet er wat voor over hebben als proefkonijn. Allemachtig… mij te veel gedoe hoor.

Goed… nou hopen dat Fitbit me lekker blijft stimuleren met behaalde doelen. Dan komt het wellicht wel in orde.

Dit is wat ik zo 1, 2, 3 kan bedenken qua relevante informatie over de app. Wil jij meer weten of heb je een specifieke vraag over de app? Laat het dan weten. Ik ga graag voor je op zoek naar het antwoord. De review over de Fitbit activity tracker verschijnt trouwens verderop deze week 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.