Je hebt waarschijnlijk veel verhalen gehoord over ‘gewone mensen’ die geld verdienen op YouTube. Vraag jij je nu ook af: ‘kan ik dat ook?’ Dan hebben wij een leuk antwoord voor je. Yes you can! Je kunt een leuke bijverdienste of zelfs een fulltime inkomen uit YouTube halen. En wij leggen je uit hoe. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om met YouTube geld te verdienen:

YouTube Partnerprogramma

Je kunt aanmelden voor het YouTube-partnerprogramma, oftewel YPP. De video’s moeten aan de community-richtlijnen voldoen om goedgekeurd te worden voor het programma. Daarom gelden er strengere normen:

 • Je moet een goede reputatie hebben op YouTube
 • Je moet 4000 geldige kijkuren hebben in de afgelopen 12 maanden
 • Je moet minstens 1000 abonnees hebben
 • Je moet een gekoppeld AdSense-account hebben

Misschien lijkt het niet echt makkelijk. Maar het is zeker haalbaar! Natuurlijk is het afhankelijk van of je een tijdje bezig met je kanaal of net begonnen bent. Wat dat dan oplevert? Een grove schatting is dat je per 1000 views zo tussen de €0,20 en €5,00 verdient. Het hangt af van hoe vaak de advertenties zijn bekeken, hoeveel er geklikt is op advertenties en hoeveel de advertentie waard was. De verdiensten worden uitbetaald via Google Adsense, en het heeft een uitbetalingsminimum van 70 euro.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen via het YouTube-partnerprogramma: Advertentieopbrengst, Kanaallidmaatschap, Merchandiseplank, Super Chat en opbrengsten uit YouTube Premium. Elke functie heeft afzonderlijke deelnamevereisten bovenop de vereiste aantallen abonnees en weergaven. Lees hier meer over het YouTube-partnerprogramma (YPP).

Voldoe je nog steeds aan de eisen van het  YouTube-partnerprogramma? Lees dan vooral even verder, want er zijn nog meer mogelijkheden om geld te verdienen.

Campagnes en affiliate marketing

Veel bedrijven zoeken YouTubers om hun producten te promoten. De afgelopen jaren is social media de belangrijkste bron van marketing geworden en YouTube is daarop geen uitzondering.

Voor veel YouTubers leveren de campagnes zelfs meer geld op dan de inkomsten door views op video’s. Soms is het gewoon een kleine samenwerking, waarbij de YouTuber een dienst of product gratis mag proberen in ruil voor een review of alleen het noemen van de product in de video. Maar er zijn andere bedragen die gelden voor heel grote YouTubers. En dan hebben we het over flinke bedragen. Een YouTuber met rond de 100.000 volgers zou ongeveer 2.000 tot 4.000 euro per video kunnen verdienen. Niet slecht, toch?

Aan wat soort videos moet je denken gerelateerd aan betaalde campagnes?

 • Product reviews of producten vergelijken (en dan het liefst natuurlijk aanraden aan je kijkers)
 • Product tutorials (hoe moet ik mijn make-up doen of hoe zet dat ding op elkaar)
 • Favoriete producten
 • Gesponsorde video’s

Andere inkomsten

Je kunt ook als YouTuber meer geld verdienen om door bijvoorbeeld je eigen producten of diensten te promoten. Denk aan je eigen merchandise, e-books, coaching, freelance werk, evenement, etc.

Extra tips

Als je geld wilt verdienen met YouTube, heb je in de eerste plaats natuurlijk kijkers nodig. Dus is het belangrijk dat je een publiek opbouwt door consistente video’s te maken die mensen aanspreken.

Hier een paar tips:

 • Probeer origineel te zijn qua onderwerp en maak je titels interessant
 • Probeer een viral video te maken 🙂
 • Maak video’s over onderwerpen die je zelf leuk vindt
 • Oefening baart kunst! Zorg ervoor dat elke video beter is dan de vorige
 • Moedig je kijkers ook aan te liken en commenten, en probeer zelf ook te reageren
 • Upload video’s regelmatig. Je krijgt meer kans om abonnees te krijgen als je regelmatig content toevoegt en je zoveel mogelijk aan dat ritme vasthoudt
 • Zorg ervoor dat je video’s tag met zoekwoorden die de inhoud beschrijven. Dit zal je helpen om YouTube-zoekopdrachten naar je video te laten gaan
 • Upload je video’s niet alleen op je YouTube-kanaal. Maar ook in een blog, op een webpagina of publiceer ze op andere sociale netwerken. Hoe meer weergaven je krijgt, hoe beter!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.