laatste tech nieuws

Het laatste nieuws over tech in 700 woorden – Week 13

De titel zegt genoeg: er gebeurt heel veel in technologieland. Dit is overzicht van het meest recente tech nieuws.

LG stopt met smartphones

Op eerste paasdag maakte LG bekend dat ze uit de smartphone business stappen. Vorig jaar bracht LG nog de uniek ontworpen Wing uit. LG geeft aan dat ze zich wil richten op andere aandachtsgebieden zoals smart home, robotica, kunstmatige intelligentie, onderdelen voor elektronische auto’s en business-to-business-oplossingen.

In maart kwamen er al berichten naar buiten dat LG had geprobeerd een koper te vinden voor haar smartphoneactiviteiten. De smartphonedivisie leed de afgelopen vijf jaar al verlies. Gesprekken over de overname waren vastgelopen en nu kiest de fabrikant voor sluiting.

Bestaande telefoons blijven in de verkoop en LG zegt dat het zijn producten zal blijven ondersteunen “gedurende een periode die per regio zal verschillen”.

De beste audio glasses voor 2021

Nog meer tech nieuws: steeds meer fabrikanten duiken in de markt van brillen met bone conduction technology. Met deze (zonne)brillen kun je ongezien muziek luisteren via botgeleiding. Eind vorig jaar schreef TechGirl Sheena al een artikel over een zonnebril uit deze categorie: De HUAWEI Gentle Monster II.

CNET zette onlangs een artikel online waarin ze verschillende audiobrillen onder de loep nemen. Spoiler alert: Bose (Tempo Frames) en Amazon (Echo Frames) lopen voorop.

Apple wil gesprekken beter maken met augmented reality

Apple CEO Tim Cook laat normaal weinig los over de koers van Apple, maar in een interview met Kara Swisher van de New York Times vanochtend liet Cook doorschemeren dat hij veel toegevoegde waarde ziet voor augmented reality op het vlak van gezondheid, onderwijs, retail en gaming.

Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan een augmented reality headset en volgens de laatste berichten zou deze er volgend jaar echt komen. De recente uitspraken van Cook lijken de koers van Apple richting een A.R. device te bevestigen.

Mensrobot Sophia begint een carrière in de muziek

Het Chinese bedrijf Hanson Robotics wil de mensachtige Sophia-robot na de succesvolle verkoop van een cryptokunstwerk een carrière in de muziek laten uitproberen. Dat schrijft persbureau AP naar aanleiding van uitlatingen van Hanson-directeur David Hanson.

MobileMobile

Sophia kan onder andere gesprekken voeren, mensen herkennen en gezichtsuitdrukkingen leren. Volgens ontwikkelaar Hanson Robotics kan de robot echter ook zingen. Sophia werkt al aan verschillende muziekstukken binnen het project ‘Sophia Pop’. Hierbij werkt ze samen met menselijke muzikanten om muziek en songteksten te produceren.

Energie opwekken met je magnetron en wifi

Van magnetrons tot wifi-verbindingen, de radiogolven die in onze dagelijkse omgeving voorkomen, zijn niet alleen signalen van verbruikte energie, maar zijn zelf ook energiebronnen. Het meest duurzame tech nieuws komt van een internationaal team van onderzoekers, geleid door Huanyu Cheng van het Penn State Department of Engineering Science and Mechanics. Dit team heeft een manier ontwikkeld om energie te oogsten uit deze radiogolven. Vervolgens kunnen draagbare apparaten hiermee van stroom worden voorzien. De onderzoekers publiceerden hun bevindingen recentelijk in Materials Today Physics.

Volgens Cheng zijn er al tal van energiebronnen voor draagbare health monitors, maar deze hebben vaak beperkingen. Zonnecellen kunnen bijvoorbeeld alleen energie oogsten als ze worden blootgesteld aan licht en een zelfaangedreven tribo-elektrisch apparaat kan alleen energie oogsten als het lichaam in beweging is. Energie uit radiogolven zou een welkome aanvulling op de bestaande energiebronnen kunnen zijn, aldus de onderzoekers.

Elektrisch hummen met een aardig prijskaartje

Hummer heeft de SUV versie van haar elektrische pick-up truck onthuld. De stoer uitziende Hummer heeft volgens de GM website een actieradius van krap 500 kilometer en kost rond de € 95.000.

Begin 2023 gaat de auto in productie. Mocht je er ook eentje willen reserveren dan moet je sowieso wachten, want de inschrijflijst voor de eerste productieronde is al helemaal vol.

Trump harkte met dark patterns

En dan is er nog nieuws rondom oud-president Trump. De New York Times publiceerde vorige week een artikel hoe het campagneteam van Trump veel meer geld binnenharkte dan dat de donateurs in eerste instantie beoogden door gebruik te maken van zogenaamde ‘dark patterns’. Door een misleidende interface, kleine lettertjes en andere trucs werden er bij donateurs grotere bedragen uit de zak geklopt. Én werd er vaker geld afgeschreven dan verwacht. Meer over dark patterns in dit artikel van The Verge.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.