HUAWEII Gentle monster II

Review: HUAWEI Gentle Monster II (Eyewear)

TechGirl Sheena was mega excited om deze gadget te testen. En ondanks dat de zon niet scheen bracht de HUAWEI Gentle Monster II wel het zonnetje in huis! Ben je op zoek naar een out-of-the-box tech gadget, wil je graag een zonnebril waar je mee kunt bellen en muziek luisteren? Dan is de deze nieuwste eyewear van Huawei helemaal voor jou!

Wat is de HUAWEI Gentle Monster II precies?

Als we Huawei mogen geloven hebben ze zich met de Gentle Monster II gewaagd waar maar weinig andere techmerken zich durven te begeven. Dankzij de combinatie van de allernieuwste tech en high-end mode heeft Huawei met deze eyewear een unicum op de markt gebracht. De bril ziet er namelijk niet alleen zeer fashionable uit, maar zorgt dankzij een nieuw akoestisch systeem ervoor dat je ongegeneerd telefoongesprekken kunt voeren, podcasts en muziek kunt luisteren zonder dat iemand het doorheeft dankzij minimale audiolekkage. Extra cool is dat het geluid niet via het oor binnenkomt, maar muziek afspeelt via botgeleiding.

Ook bevinden zich verschillende swipe en tikmogelijkheden op de brilpoten waardoor je met een korte aanraking het volume kan bedienen, van nummer kan wisselen, een inkomende call opnemen, een telefoongesprek beeindigen en spraakbesturing kan opstarten.

Wat vinden wij van deze eyewear van Huawei?

To be honest, Sheena is echt wel onder de indruk. Naast dat je er met deze zonnebril uit ziet als een echte Andy Warhol of Karl Lagerfeld lookalike werken alle functies erg goed. Het geluid dat uit de pootjes komt is prima kwaliteit, de aanraakbediening werkt goed (na wat oefenen wel moet ze toegeven) en ze kan er inderdaad goed telefoongesprekken mee voeren. Ook connect de bril supersnel met de bluetoothverbinding en hapert deze ook niet tijdens het gebruik.

Dankzij de bijgeleverde hoes kun je de bril gemakkelijk (en in stijl) opladen. Met een volledig opgeladen batterij gaar de bril ongeveer 5 uur mee. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt. Bij alleen muziek luisteren gaat dit goed. Wanneer je veel schakelt, gebruik maakt van de spraakbesturing en nog een paar telefoontjes pleegt gaat de batterij vanzelfsprekend iets minder lang mee. Minder dan een smartphone, maar oke, de bril heb je dan ook minder intensief nodig op een dag.

HUAWEI Gentle monster II Looks

De Gentle Monster II is er ook voor brildragers

De bril komt in verschillende varianten, waaronder een zonnebril en een bril met lichte glazen. Volgens mij kun je de glazen zelfs laten vervangen voor brillenglazen op sterkte voor mensen die in het dagelijks leven ook een bril dragen, zoals ik. Dat vind ik wel een pluspunt, normaliter zou ik deze bril anders nooit kunnen dragen.

Misschien een klein minpuntje is het design van de Gentle Monster II. De bril is zo fashionable dat deze ongeveer de helft van mijn gezicht inneemt en ik niet snel een bril van dit formaat zou dragen. En ik gok velen met mij. Iets meer varianten zou dus in de toekomst een fijne toevoeging zijn!

Sheena heeft de Huawei bril niet goed kunnen testen in een drukke omgeving (want coronamaatregelen), maar in huis vond ze dat de audio nog best goed te horen is voor mensen in de omgeving. De slimme (zonne)bril heeft een adviesprijs van 330 euro.

HUAWEII Gentle monster II
Review: HUAWEI Gentle Monster II (Eyewear)
Conlusie
Een slimme bril die er goed uitziet en werkt. Dit is zeker een gadget die Sheena zou kunnen gebruiken, danwel met glazen op sterkte. De geluidskwaliteit is goed, de bluetoothverbinding is snel en constant en de touchbediening is idiot proof. Echte privegesprekken in de trein of op straat zou ze er niet meer voeren, maar dat hoeft ook niet. Solid 8 wat Sheena betreft!
Pluspunten
De looks
Geluidskwaliteit
User friendliness
Minder positief
Als je een klein hoofd hebt, is de zonnebril echt te groot
8
Werkt goed, mooie geluidskwaliteit en zeer user friendly

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.