Tegenwoordig maakt iedereen wel gebruik van een muziekstreamingdienst als Spotify of Apple Music. Drie jaar geleden schreven we hier op TechGirl nog over de voor- en nadelen van deze diensten, maar inmiddels is iedereen eraan gewend en maakt iedereen er gebruik van. Geen gekke keuze dus van Google om eigen streamingdienst YouTube Music te beginnen, maar gaat het wel zoveel toevoegen?

Met YouTube Music gaat Google de directe concurrentiestrijd aan met Spotify, Apple Music en Amazon Music. YouTube Music gaat zich onderscheiden van de rest door nummers en remixen aan te vullen met de muziekvideo’s die op YouTube zelf staan. Zo kan je dus bij het luisteren van een liedje ook direct de clip bekijken. De muziek is, net als bij de andere diensten, ook te downloaden zodat je het offline kan afspelen.

YouTube Music zal eerst in de VS, Mexico, Australië, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland uitkomen. Later zullen meer landen volgen, maar of en wanneer Nederland volgt is nog niet bekend. De dienst zal net zoals Spotify 10 dollar kosten en ook een gratis versie hebben. Dit in tegenstelling tot Apple Music, dat alleen betaald gebruikt kan worden. Bij de gratis versie krijg je net als bij Spotify wel reclames tussendoor.

Google heeft al een muziekdienst !?

Het gekke is wel dat Google al een muziekdienst heeft, namelijk Google Play Music. In het bericht waarin Google de nieuwe dienst aankondigt, wordt niet duidelijk gezegd of het ook Google Play Music gaat vervangen. Wel kunnen gebruikers van deze dienst gratis gebruik maken van YouTube Music.

Een ander raar punt is dat de gratis versie van YouTube Music behoorlijk onbruikbaar is. Je nummer zal alleen afspelen als je de app open hebt staan. Als je bijvoorbeeld een Whatsappje binnenkrijgt en daarop klikt, stopt je liedje. Zo word je als serieuze gebruiker dus eigenlijk gedwongen om de betaalde versie te nemen.

Kost YouTube Music veel opslagruimte?

Wat ik mij verder afvraag, is of YouTube Music bij het downloaden voor offline luisteren de muziekclips ook opslaat of niet. Als hij dit doet, vraagt dat namelijk wel heel veel opslagruimte. Volgens mij zullen de meeste gebruikers deze opslagruimte niet vrij hebben hiervoor.

De tijd zal leren of YouTube Music echt een toevoeging gaat zijn en veel gebruikt wordt. Maar voorlopig hoeven we ons daar geen zorgen over te maken, aangezien we het toch nog niet kunnen gebruiken!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.