Google Nest Doorbell Review

Je slimme Google camera nu ook via desktop te bekijken

Heb jij een slimme camera of deurbel van Google? Misschien de Google Nest op de babykamer om je kleintje in de gaten te houden. Of een Google deurbel bij de voordeur om pakketbezorgers te tracken? Dan gebruik je waarschijnlijk de Google Home app op je smartphone of tablet om deze apparaten te beheren. Maar wist je dat Google nu ook een bèta van een webvariant heeft? Met Google Home for Web kun je nu beelden van veel van de Google camera’s streamen naar je desktop.

Heb jij een Nest Camera (bedraad of op batterij, Indoor of Outdoor), een Nest Camera met spotlight, Nest deurbel (met accu, bedraad of 2nd gen), dan kun je op de volgende manier de beelden streamen naar je computer.

1. Ga naar home.google.com via je computer of laptop.

2. Als je nog niet bent ingelogd, doe dit dan met het account waar je ook de Google Home app mee gebruikt.

3. Je ziet direct je camera (of camera’s): je livestream kan beginnen. Je kunt ook meerdere camera’s tegelijk bekijken. Als je de live weergave van meerdere camera’s tegelijkertijd wilt zien, selecteer je rechtsboven de camerarasterweergave. Als je een lijst met de namen van al je camera’s en de live feed van één camera wilt bekijken, selecteer je rechtsboven in de lijst de cameralijst

Sommige functies die je vindt in de Google Home-app of Nest-app, zijn niet beschikbaar in de preview van Google Home voor het web. Google laat weten deze versie steeds verder uit te breiden en dat het openstaat voor feedback. Google vermeldt ook dat het momenteel alleen camera’s ondersteunt en geen andere slimme apparaten, zoals speakers of verlichting. Aan de ene kant is het logisch dat ze het expliciet vermelden om er geen onduidelijkheid over te laten ontstaan. Aan de andere kant roept het (bij mij) de vraag of of ze er misschien wel mee bezig zijn?

Zie jij de voordelen van om je camera’s of andere slimme apparaten via je desktop te beheren? Of houd je het liever bij de app op je smartphone of tablet? Laat het weten in de reacties.

Eerder reviewde TechGirl Milly de Google Nest Doorbell, een van de slimme Google Camera’s die nu via je desktop te bekijken zijn

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.