acer

Goed nieuws van Acer voor game- en designlovers!

Breaking barriers between people and technology: dat is één van de hoofddoelen van Acer. Het bedrijf wil technologie zo begrijpelijk mogelijk maken voor de gebruiker. Afgelopen week werd in Hotel Droog in Amsterdam een aantal (lees: een hele hoop) nieuwe producten en diensten gepresenteerd. Een aantal opvallende zal ik hier toelichten.

Chromebooks, notebooks en 2 in 1

Acer gaat inzetten op chromebooks. Nu nog vooral erg populair in Amerika, maar verwacht wordt dat de trend snel hierheen zal overwaaien. Acer wil vooral scholieren bedienen met deze apparaten. Ook brengt het bedrijf dit jaar een aantal notebooks uit, met schermen die qua grootte variëren tussen 11.6″ en 17.3″. Zo is er ook de Aspire R13, met een draaibaar scherm.

Acer Aspir R13

Ook presenteerde Acer nieuwe varianten van de Switch-serie, oftewel de 2-in-1 apparaten. Zo heb je een tablet waar je een toetsenbord aan kunt koppelen, handig! De Switch 10 E is één van de varianten en verkrijgbaar in verschillende kleurtjes.

MobileMobile

Acer Switch 10 E

Gamers opgelet!

Acer wil de gamemarkt veroveren. Voorheen werd er nog niet veel aandacht aan besteed door het bedrijf, maar dat gaat binnenkort veranderen met de komst van de Notebook Predator Series. Deze zal bestaan uit de XB, XG en XR-series, met supersnelle laptops, computers en bijzondere beeldschermen. Zo heeft het beeldscherm van de XR-serie curved design en een kijkhoek van 178 graden. Zelfs ik, als niet-gameliefhebber, was onder de indruk!

Gebruikersgemak

Acer wil het ons makkelijk maken. Gelukkig maar! Daarom lanceert het bedrijf een aantal handige functionaliteiten voor de smartphone, zoals:

  • Snapshot: schuine foto’s maken behoort hiermee tot het verleden. Met deze functie worden schuinstaande kiekjes omgetoverd tot rechte varianten.
  • Quick Touch: maak met je vinger een symbool op je scherm en je camera, of juist je muziek, wordt geopend.
  • Quick Mode: met een druk op de knop is je smartphone ineens goed te gebruiken door opa. Letters en toetsen kunnen met deze functie namelijk vergroot worden voor senioren. Ook kan hiermee geswitcht worden naar een juniorenmodus.
  • Acer Cloud: sla al je documenten op in de cloud. Maak bijvoorbeeld een foto met je smartphone en open ‘m op je laptop. Fijn ook dat deze cloud geen datalimiet heeft!
  • Acer Extend: superhandige functie waarmee je smartphone in beeld komt op je laptop of computer, als je op een wifi-netwerk zit. De twee devices worden gekoppeld en zo kan je ook documenten van je smartphone naar je laptop slepen.
  • AcerNAV: een handige navigatiedienst die gratis te installeren is op alle Acer smartphones. Door de samenwerking met Tripadvisor krijg je bovendien tips voor leuke hotspots.

Een hoop nieuwe producten en diensten dus van Acer. Reviews vind je binnenkort terug op TechGirl!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.