Misschien vraag je je af waarom iedereen het toch heeft over fitness trackers. Waarom zou Apple met haar nieuwe watch zo inzetten op het kunnen bijhouden van je hartslag? Wat maakt het uit? Gezond leven, dat doe je waarschijnlijk al, maar trackers kunnen je net even wat meer informatie geven om het nog beter te doen. Dit is hoe fitness trackers je helpen gezond te leven.

Hartslag

De hartslag kan ons veel meer vertellen dan alleen maar of je nog leeft: als je altijd een hartslag hebt van 70 slagen per minuut, dan is het natuurlijk opvallend als dat een bepaalde periode meer rond 95 zit. Het kan betekenen dat je onder stress werkt of dat je ziek wordt: je lichaam gaat dan harder werken. Dit kan resulteren in een hogere hartslag. Soms kan je hartslag je dus al voor je andere symptomen krijgt, vertellen dat dingen niet zoals gewoonlijk zijn.

Calorieën

Veel fitness trackers komen met een applicatie waarin je kunt bijhouden wat je allemaal eet en of je wel genoeg water drinkt. Water drinken is het beste dat je kunt doen om gezond te leven. Niet alleen heeft je lichaam water nodig, maar je gaat er ook vaker door naar de wc. Bovendien krijg je er minder honger door, waardoor je minder calorierijk voedsel zal willen eten. Los van dat, werkt het sowieso heel confronterend om echt alles wat je eet in een app te registreren. Hierdoor zal je er vanzelf voor kiezen om slechte dingen vaker te laten staan.

Stappen tellen

Je hoeft echt niet elke dag na het eten anderhalf uur te wandelen om aan die gewenste 10.000 stappen per dag te komen. Als je op je werk vaker de trap neemt en vaker opstaat om thee te halen (en dat ook af en toe eens op een andere afdeling doet, zodat je een loopje hebt), dan kan het al aardig aantikken met de stappen. Zeker als je je half uurtje pauze niet gebruikt om naar de kantine te lopen, maar juist om lekker even naar buiten te gaan. Sowieso een gezonde gewoonte!

Sportmomenten registreren

Tenzij je een hardloper bent die alles op Facebook gooit via Runkeeper, krijg je in je leven eigenlijk maar weinig credit als je gaat sporten. En dat terwijl het zoveel moeite kan kosten om eraan te beginnen! Via een geavanceerde fitness tracker in combinatie met je smartphone kun je bijhouden wat je precies hebt gedaan en voor hoe lang. Vaak geeft de app je nog een leuk complimentje ook. Het zijn de kleine dingen, maar het bijhouden van wat je allemaal doet kan best verslavend zijn: als je op een dag dan even niet kan hardlopen, dan zal je balen dat je dan een registratie mist in je app: als dat geen gezond leven is!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.