Gezin doet samen gamen

Gezellige games om met je gezin te spelen in de kerstvakantie

TechGirl Sheena heeft dan wel geen kinderen, maar ze is wel DOL op spelletjes! Zowel games op de Nintendo Switch, Xbox of Playstation als bordspellen zijn erg favoriet. Ze deelt dan ook graag een lijstje met populaire en gezellige games om met je gezin te spelen in de kerstvakantie. Heel veel speelplezier!

Skipbo

Een kaartspel om mee te beginnen. UNO kent inmiddels iedereen vast wel, maar wist je ook dat de makers van UNO nog een kaartspel hebben uitgebracht? Skipbo snapt iedereen en is elke keer weer spannend als je het speelt. Het idee is dat je een stapel kaarten met allerlei cijfers erop zo snel mogelijk uitspeelt. Je kan je helemaal op je eigen game richten of je bezighouden met het saboteren van je tegenspelers.

Sushi Go!

Sushi Go! is een supergeinig spel voor 8+ waarbij je in een aantal rondes zoveel mogelijk punten moet zien te scoren door het verzamelen van allerlei Japanse gerechtjes. Dit spel kun je al vanaf twee personen spelen, maar het is leuker om het met meer mensen te spelen. Je geeft je kaartenhand namelijk elke ronde door, waardoor je goed op moet letten wat er allemaal rond gaat in het spel, om zo de beste combinaties te kunnen scoren.

Ticket to Ride

Dit is een van mijn favoriete spellen, ook al te spelen vanaf twee personen. Dit spel is eigenlijk een bordspel, maar wij hebben thuis de versie op de Playstation die je dus helemaal online speelt met behulp van een app op je telefoon. Ticket to Ride heeft ook heel veel uitbreidingssets waardoor het eigenlijk nooit saai wordt om te spelen. Bij dit spel probeer je zoveel mogelijk treinroutes te bemachtigen door gekleurde treintjes van station tot station neer te leggen op het bord. Niet alleen de langste treinrit levert punten op, maar ook de meeste neergelegde routes zorgen uiteindelijk voor de winst.

Old school Mario Kart

Mag niet ontbreken in dit lijstje natuurlijk. Mario Kart is en blijft jarenlang favoriet bij iedereen die ik ken. Wij spelen zelf Mario Kart 8 op de Nintendo Switch. Niet alleen tegen elkaar racen is leuk, maar ook de andere versies waarbij je de ballonnen van het karretje van je tegenstander moet ‘schieten’ is een grote hit bij al mijn vrienden! Dankzij het ontwerp van de Nintendo Switch kun je niet alleen je autootje besturen met de joystick en pijltjes, maar kun je ook stuurbewegingen maken om van links naar rechts te gaan. Da’s overigens best even oefenen! Mocht je echt jonge kids hebben, begin dan op 50cc niveau.

Taiko no Tatsujin

Wellicht een wat onbekender spel als je nog nooit in een arcadehal bent geweest, maar deze Japanse game, o.a. te spelen op de Playstation is gebaseerd op een arcade game met grote trommels. Het is vergelijkbaar met Guitar Hero. Je volgt een lijn met muziek en moet op de trommel slaan op het juiste moment om punten te scoren. Superlachen, bijna alle songs in deze game zijn namelijk Japans. Samen met hysterisch dansende poppetjes in beeld en allerlei kleuren maakt het tot een echte partygame. Je kan ervoor kiezen de trommelstokjes te bedienen met je controller, maar er zijn ook heuse trommels verkrijgbaar die je aan kunt sluiten op je Playstation. En als je echt heel veel oefent, misschien word je dan wel zo goed!

MobileMobile

Laat me weten wat jouw favoriete gezellige games zijn om met je gezin te spelen tijdens de kerstvakantie!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.