Getest: sportieve, draadloze bluetooth oordopjes

Toen TechGirl Hilde vroeg of iemand de Cellularline Active Attitude draadloze oordopjes wilde testen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik sport veel, wandel regelmatig en heb daarbij altijd muziek op. Normaal gebruik ik m’n classic Apple oordopjes, maar voor deze test stapte ik, TechGirl Nadi, over op de set van Cellularline Active Attitude. Dit zijn draadloze oordopjes, die in een speciale ‘charger case’ zitten.

What’s in the box?

In het doosje bevinden zich de twee draadloze oortjes, tien extra opzetstukjes voor in je oor (in allerlei formaten), een micro-usb kabel (om de charger case op te laden), een handleiding en een charger case. Aan de slag dan maar!

De oortjes zijn al vooraf opgeladen, dus dat hoef ik niet eerst te doen. Dat scheelt weer 1,5 uur – de normale oplaadtijd voor beide oortjes. Volgens de doos kunnen de oortjes tot 1800 uur stand-by staan en hebben ze een afspeeltijd van 2,5 uur totdat de batterij leeg is. Verder kan je er ook mee bellen: als je dat wil kan je er 3 uur gebruik van maken. Prima dus voor mijn sport- en wandelsessies, die doorgaans zo’n 1,5/2 uur duren.

Het geluid

Cellularline belooft veel: top kwaliteit geluid en – niet onbelangrijk tegenwoordig – noise-cancelling. Het zijn draadloze oortjes, dus dan ben ik vaak wel sceptisch. Ik zet de bluetooth van m’n Samsung S8 aan en connect ze met de oortjes. Heel erg leuk: de oortjes praten als ze verbonden zijn en ze doen meteen een left-right stereo check. Ook de lampjes op de oortjes geven aan dat ze verbonden zijn. I’m good to go! Ik open m’n Spotify app en zoek een lekker nummertje uit.

Ik ben blij verrast met het geluid. Het klinkt erg goed in stereo – zowel muziek als telefoongesprekken. Telefoongesprekken zijn trouwens in mono. M’n bluetooth hapert soms als ik wat verder weg ben, maar dat is niet zo gek want ik ging voor deze test tot het uiterste qua afstand van m’n telefoon en de oortjes. Ook als je ‘t volume hard zet is het geluid nog helder en diep.

In de oortjes zitten knopjes verwerkt. Hiermee zet je de muziek op play/pauze, beantwoord of beëindig je een oproep en stel je het luidsprekervolume in. Het werkt heel intuïtief.

Bellen met draadloze oordopjes

En dan de test met het bellen! Hier ben ik erg benieuwd naar, want het kan soms lekker zijn om even met je vriendinnen te bellen als je wandelt. Omdat het draadloze oortjes zijn, is er dus ook niet zoiets als een microfoon die aan je kabeltje hangt. Hierboven gaf ik al aan dat het in mono is en dat is helemaal prima. Ik bel via m’n telefoon en het geluid gaat via de oortjes. Het volume is goed en de tonen helder. Ook als ik praat blijf ik goed te verstaan. Ik ben zo’n 10 meter van mijn telefoon weggelopen naar een andere ruimte, en ook dan ben ik nog goed te verstaan. De microfoon in de oortjes werkt uitstekend! Er is geen ruis op de lijn.

De oortjes kunnen tegen zweet en regen. Heel handig, vooral tijdens het sporten of als je buiten aan ‘t wandelen of hardlopen bent. Ze zitten heel comfortabel, streamen de muziek in goede kwaliteit en ‘muten’ het omgevingsgeluid goed.nHet enige nadeel… de oortjes zitten goed – don’t get me wrong – maar ik verkies wel bekabelde oortjes t.o.v. draadloze oortjes. Juist omdat ik zo veel beweeg, ben ik bang dat ik ze kwijt zal raken. Of dat ze vallen, en dan vallen ze gelijk op de grond. Ook heb ik regelmatig even contact met iemand, en normaliter trek ik dan een oortje uit en kan ik dat oortje los laten hangen. Nu moet ik het oortje uit mijn oor friemelen en vervolgens moet ik ‘m vasthouden (m’n sportlegging heeft geen zakken).

Nog even de pluspunten op een rij…

🎶 Passen goed in je oor (meerdere opzetstukjes voor de oortjes)

🎶 Streaming van zeer goede kwaliteit

🎶 Opladen gaat heel snel

🎶 Opladen gaat in het opbergdoosje: charger case

🎶 Bellen via draadloze oordopjes

🎶 Zweet- en regenproof

Conclusie?

Al met al een hele fijne gimmick om te hebben, vooral voor de fervente sporters! Het fijne is dat ze in het speciale doosje meteen al opladen, waardoor je nooit zonder lege batterij komt te zitten. Ze kunnen tot zes keer worden opgeladen, voordat je de case charger weer moet opladen. Ik heb zelf wat meer sociaal contact, dus dan vind ik draadloze oordopjes niet zo handig, maar mocht je daar wel naar op zoek zijn (voor het sporten, wandelen of hardlopen) dan raad ik je deze van harte aan.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Ook interessant
Review: Philips Brilliance BDM4037UW monitor – nooit meer twee beeldschermen?

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen? Zo nee - verander dan je cookie settings.

Privacy beleid | Sluiten