Challenge koptelefoon
Challenge koptelefoon

De Challenge-koptelefoon van Cellularline werkt waarvoor hij nodig is

Als TechGirl Laura Jenny gaat hardlopen, dan gebruikt ze altijd in-ears die met een draad verbonden zijn aan de smartphone. “Die draad is lang; samen met mijn telefoon houd ik hem in mijn handen. Op een gegeven moment (okay, veel sneller dan ik wil toegeven), begin ik te zweten en dan is m’n hele telefoon vies en dat geheel is niet ideaal. Eens kijken of een Bluetooth sporthoofdtelefoon een betere optie is: de Challenge-koptelefoon bijvoorbeeld.”

Challenge koptelefoon

Ik testte de Challenge-koptelefoon van Cellurlarline, die je online vooral kunt vinden onder de naam AQL Bluetooth headset. Het is een hoofdtelefoon die speciaal is bedoeld voor sporten, waarmee de schuimrubbertjes wel wat goedkoop aanvoelen. Het is echter materiaal dat zweet afstoot. Bovendien hebben ze de hoofdtelefoon zo licht mogelijk willen maken, waardoor je bijna niet voelt dat je hem draagt tijdens het rennen.

Challenge koptelefoon

Limegroen

Het feit dat we een limegroene variant hebben en geen zwarte, is spijtig: groen is erg opvallend en als ik hardloop, dan wil ik het liefst zo min mogelijk opvallen. Bovendien heeft het ook een wat goedkope uitstraling, dat groen. Maar goed, het gaat natuurlijk vooral om waar hij voor is gemaakt: dus ik vroeg me af in hoeverre deze 39,95 euro kostende hoofdtelefoon me zou kunnen bekoren qua muziekbeleving. Ik ben nogal een liefhebber, dus als ik hiphop luister, dan wil ik die beat goed kunnen horen. Het is een on-ear hoofdtelefoon, dus de schelp gaat niet helemaal over je oor heen. Dat is goed om te weten, want dit beïnvloedt de muziekbeleving en -plezier.

MobileMobile

Tijdens het hardlopen deed het Bluetooth-systeem het erg goed: ik kon de muziek goed horen en omdat hij niet helemaal over je oor heen gaat, hoor je nog wel omgevingsgeluid; iets dat erg belangrijk is als je je in het verkeer begeeft. Je kunt de volume-knop op een van de doppen goed instellen en het geluid is wel okay. Ik vind hem wat schel en ik denk dat dat bij sommige muzieksoorten niet erg is, maar zoals ik al stelde houd ik wel van een beetje bas. Aan de andere kant ben je tijdens het hardlopen ook druk met andere dingen, waardoor het feit dat het apparaat goed op mijn hoofd blijft zitten en qua Bluetooth blijft werken, eigenlijk belangrijker is.

Challenge koptelefoon

Even schoonmaken en opladen

Na het hardlopen kun je het apparaat schoonmaken, of tenminste, de ‘schuimrubbers’, wat ik vooral even snel met een doekje doe, al kun je volgens mij het geheel ook uit elkaar halen als je dat wil. Daarna kun je het apparaat maar beter meteen in de lader doen, want hij heeft wel zo’n vier uur nodig om helemaal op te laden. Aan de andere kant, kun je ook de draad gebruiken, mocht je bijvoorbeeld achter je bureau willen luisteren. Bovendien kun je vrij lang doen met een keer opladen: een hele dag muziek luisteren is geen probleem.

Ik vind het jammer dat de bas niet zo heel goed tot zijn recht komt, want juist met een hoofdtelefoon verwacht ik daarvan meer dan met oordopjes. Maar, ik ben wel verrast over hoe lang je er muziek mee kunt luisteren en hoe goed hij blijft zitten tijdens het rennen: zelfs als je een beetje zweterig wordt. Of, zoals in mijn geval: een beetje erg. Challenge is dus helemaal niet zo’n slechte naam voor deze koptelefoon.

Challenge koptelefoon

Pluspunten
Minder positief
6.9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.