Een extra zakcentje is altijd welkom. Online geld verdienen is een fijne manier om wat extra’s te verdienen. Je hebt alleen je laptop of computer nodig, en hoppa, je gaat aan de slag. Geld verdienen online, dat klinkt makkelijk. Maar is dat ook echt zo? We geven je drie suggesties!

1. YouTube

De meest bekende en misschien ook wel de meeste gewilde manier van online cashen, is via een social media kanaal. Je kan bijvoorbeeld een bekende vlogger worden en je eigen YouTube-kanaal starten. Geld verdien je door het aantal views op je video. Je ontvangt ongeveer 1 euro per 1000 views. Je moet veel views genereren wil je hieraan verdienen, minimaal 10.000 views. Maar het meeste geld verdien je door gesponsorde video’s, waarin je een product of bedrijf promoot. Als dit laatste je lukt, kun je een aardig zakcentje verdienen.

2. Affiliate Marketing

Met affiliate marketing word je beloond voor het doorsturen van bezoekers via een advertentie op je website. Koopt de bezoeker een product, dan krijg jij als tussenpersoon een vergoeding. Dit kan aardig aantikken! De meest bekende affiliate netwerken zijn Daisycon en Tradetracker. Door je aan te melden en in te schrijven bij een netwerk, krijg je direct toegang tot campagnes van bekende Nederlandse websites.

3. Ontwikkel een online cursus

Ben je een expert in schrijven, sporten of heb je specifieke kennis over een bepaald onderwerp? Ontwikkel een online cursus en deel dit. De online cursus kun je uitgebreid opstellen en eventueel slim modulair aanbieden. Per onderdeel kan je een vergoeding vragen. Sessies kun je per Skype of Whatsapp aanbieden, ook weer online dus. Het voordeel hiervan is dat je redelijk flexibel bent en weinig overheadkosten hebt.

Onthoud: je verdient niet morgen al heel veel geld. Vergis je niet in al het onzichtbare werk, de voorbereiding. Bedenk in het geval van YouTube, wat je wilt vertellen. Wil je mensen vermaken, helpen of kennis delen? Vraag feedback aan vrienden en familie. Leer van anderen. Deze methode gaat ook op voor voor affiliate marketing, kijk wat je concurrenten doen. Bepaal een niche waar jij je op wilt richten. Voor alle drie manieren geldt: bepaal een onderwerp, kies je doelgroep en focus je op de inhoud. Maar de belangrijkste tip, is dat je moet doen wat je leuk vindt. Het extra zakcentje komt dan vanzelf wel!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.