persoon-die-op-de-deurhendel-in-de-kamer-houdt

Flipper Zero: 3 goede en 3 slechte dingen die je ermee kunt doen

Flipper Zero blijft tot de verbeelding spreken. Een klein apparaatje waarmee je kunt testen of iets te hacken is…door het zelf te hacken. Deze gadget fascineert ons zodanig dat we er een dossier over aanleggen. Dit artikel is de derde in de Flipper Zero-reeks. In het eerste artikel beschreven we het apparaat, in het tweede bespraken we in hoeverre dit illegaal is en en in dit laatste artikel maken we een opsomming wat je er allemaal mee kunt doen. Maar let op, we raden ze je niet allemaal aan!

Games spelen

Als je van de firmware Unleashed gebruikmaakt op de Flipper Zero, dan kun je Snake spelen, maar er is meer: er is een Doom-kloon en Tetris te vinden, zolang je bovenop die Unleashed-firmware maar het Extra’s pakket downloadt. Er zit zelfs een Tamagotchi in. 

Helpen met je planten

Je kunt van Flipper Zero een soort plantenvriend maken, waardoor je nog beter voor je groene vrienden kunt zorgen. Als je de sensoren van Flipper Zero combineert met een speciaal gemaakte app, dan kun je een geautomatiseerde plantenmonitor maken die onder andere de temperatuur en vochtigheid in de gaten houdt. Kortom: als jouw plant dorst heeft, of een ander plekje nodig heeft, dan weet je dat dankzij de Flipper Zero.

Het als afstandsbediening gebruiken

Flipper Zero is van infrarood voorzien en daarmee kun je een afstandsbediening maken van het apparaat. Handig als jij je AB kwijt bent, of gewoon iemand wil sarren die dat ding constant wil vasthouden en ermee wil zappen. Flipper Zero kan gewoon je eigen, basic afstandsbediening worden. 

Het oplaadklepje van een Tesla openen

We raden dit niet aan, maar als je je nou heel erg stoort aan je buurvrouw die altijd opschept over haar Tesla: doe met je 433mhz-signaal gewoon het oplaadklepje open. Je kunt dat in een handomdraai doen met je Flipper Zero. Zorg alleen wel dat je niet op heterdaad wordt betrapt.

Een hotelkamer openen

Deze is heel erg ondeugend, en moet je zeker alleen gebruiken om mensen die je kent en die in een hotel slapen te laten schrikken (hoewel, ook dat is voor velen al een stap te ver). Je kunt soms hotelkamersleutels kopiëren met Flipper Zero. Vaak zijn dat ook maar simpele NFC-chips die je vrij gemakkelijk kunt kopiëren om jezelf toegang te verschaffen tot iemand anders kamer. Nogmaals, absoluut een no-go als je iemand niet of niet goed kent!

Slagbomen van parkeergarages openen

Je kunt in het verlengde van de hotelkamers ook parkeergarages openen door een kopieerde kaart in je Flipper Zero te gebruiken. Gewoon even dat signaal oppakken en kopiëren en je hebt toegang. 

Natuurlijk raden we je aan je Flipper Zero voor goede dingen te gebruiken waar anderen geen last van hebben, of dat nou individuen zijn of bedrijven. Zolang we technologie voor goede dingen inzetten, kan het blijven groeien. Veel plezier!

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.