Facebook doorgekrast

Facebook verandert naam, zet stappen richting Metaverse

Facebook heeft aangekondigd dat het vanaf nu een andere bedrijfsnaam heeft: Meta. De bekende apps Facebook, Instagram en WhatsApp zullen hun naam houden, maar wat verandert er dan precies?

Meta is een verwijzing naar de Metaverse, een virtuele omgeving waar Facebook veel in gaat investeren. De virtuele omgeving zal een mix zijn van augmented reality, virtual reality en de fysieke wereld (en afhankelijk van technologie nog wel meer). Als het aan Facebook ligt wordt dit de nieuwe sociale wereld. Zoals we eerder schreven zou je er als avatar bijvoorbeeld naar digitale concerten kunnen gaan, meetings houden of met vrienden afspreken. Maar verwacht ook dingen die we waarschijnlijk nu nog niet kunnen bedenken.

Facebook omschrijft de Metaverse als de next step in sociale media en het internet. Ze presenteren het ook als nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. Vooralsnog verandert er nog niks aan Facebook, WhatsApp, of Insta, maar het idee is dat er dus wel veel gaat veranderen. Mark Zuckerberg legt het allemaal uit in deze video:

Wij vinden het nog een hoog science fiction gehalte hebben (Matrix anyone?). Ook zal het nog wel even duren voor het technisch allemaal gerealiseerd is. Of consumenten, bedrijven, creators en andere gebruikers vervolgens massaal gaan overstappen is de vraag. Dit zal liggen aan de toegevoegde waarde die het gaat bieden en het vertrouwen dat Mark Zuckerberg en Facebo– eh… Meta, gaan krijgen van gebruikers.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.