social media gegevens na overlijden

Maken social media gelukkig?

Jaren geleden hadden we niet kunnen bedenken dat social media zo’n belangrijk onderdeel zouden worden van ons leven. We kunnen ons vandaag de dag niet meer voorstellen dat we zonder social media kunnen. Maar… maken Instagram, Facebook, LinkedIn, Snapchat, TikTok en andere sociale media gelukkig?

Wat zijn social media?

‘Social media’ is een verzamelterm voor alle internet toepassingen waarbij het mogelijk is om informatie met elkaar te delen. Hierbij is het kenmerkend dat je als gebruiker zelf, zonder tussenkomst van een professionele redactie, kunt plaatsen wat je wilt.

Gebruik van social media

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Kijk je naar gegevens van het CBS dan was het in 2018 zo dat 87% van alle volwassen Nederlanders social media gebruikt. De helft van hen deed dit langer dan één uur per dag.

Aantrekkingskracht social media

Maar waar komt dan toch die aantrekkingskracht van social media vandaan? En is het dan écht zo dat sociale media ons gelukkig maken? Social media maken het mogelijk om op een eenvoudige manier te communiceren met andere mensen waar dan ook te wereld. Het bereik is enorm. Naast communicatie, het in verbinding staan met anderen, is ook entertainment één van de belangrijkste redenen voor mensen om gebruik te maken van socials als TikTok, Instagram, Facebook en Snapchat. Verveel jij je al als je een uur zonder internet moet?!

Maken social media gelukkig?

Natuurlijk zijn social media niet alleen maar positief. Verslaving als niet meer zonder TikTok- of telefoon kunnen worden het meest genoemd als negatieve gevolgen. Alle sociale media zitten bomvol met gamification-elementen. Denk aan de push-meldingen die je krijgt die ervoor moeten zorgen dat jij bijvoorbeeld Instagram weer opent. En de manier waarop de sociale media werken waarbij het steeds belangrijker wordt dat je juist die content te zien krijgt die voor jou interessant en relevant is. Hoe meer het aansluit bij jouw interesses, hoe moeilijker het wordt om te stoppen met kijken.

Maken social media dan daadwerkelijk gelukkig? Uiteindelijk denken de meeste mensen van wel. Het entertainment dat je krijgt van social media, de berichten die jou getoond worden die aansluiten bij jouw interesses zorgen ervoor dat je meer ziet, meemaakt en leert door social media.

Hoe kijk jij er tegenaan?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.