Facebook werkt nog steeds hard aan Facebook Dating. Een logische keuze, want momenteel gebruikt de hele wereld Facebook om op Tinder te komen. Facebook Dating is het niet helemaal wat we dachten: het wordt namelijk niet een aparte app, maar een mogelijkheid binnen Facebook zelf.

We zouden denken dat Facebook juist de concurrentie met Tinder opzocht, maar dat lijkt niet zo hard te gaan. Facebook Dating zal dus binnen de Facebook-app bestaan. Aan de ene kant is het wel te begrijpen, want Facebook wil iets heel anders bewerkstelligen dan Tinder. Geen geswipe op uiterlijk, geen onenightstands, maar juist meer op persoonlijkheid, geënt op langere relaties.

Niemand weet het

Op dit moment wordt het veranderen van je relatiestatus altijd bekendgemaakt op je Facebook-wall, maar het is (gelukkig!) niet zo dat dat ook gebeurt bij het aanzetten van Facebook Dating. Sterker nog, niemand ziet dat jij het gebruikt, behalve de mensen die het zelf ook gebruiken. Je kunt zelf kiezen of bijvoorbeeld de vrienden van je vrienden je ook kunnen zien, anders blijft het alleen bij je directe Facebook-vrienden.

Het is niet zo dat je moet swipen, je ziet gewoon een aantal dingen uit een Facebook-profiel en je kunt dan zelf aangeven of je interesse hebt of niet. Doet die ander dat ook, dan heb je een match en kun je elkaar berichtjes sturen via Messenger of Whatsapp. En, je kunt maar een x aantal keer interesse tonen, zodat je niet gewoon iedereen op JA LEUK kunt zetten. Een hele goede, want dat is wat het “spelletje” van Tinder erg verpest: mensen die gewoon iedereen rechts swipen.

Alleen voor volwassenen

Het wordt nu getest door Facebook-medewerkers, met de waarschuwing dat het niet de bedoeling is dat ze elkaar gaan daten. Er is geen plan om de dienst betaald te maken. In Amerika mag je het alleen gebruiken als je 18+ bent, want je moet wel volwassen zijn om van deze dienst gebruik te mogen maken. Hoe dat in de rest van de wereld zit, dat is nog onduidelijk.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.