Als je een net even iets te lange periode op Tinder verkeert, dan kun je je gaan ergeren aan het concept ervan. Je bent op zoek naar iemand, maar iedereen lijkt alleen maar op zoek te zijn naar één ding. Vandaar dat Facebook door middel van Facebook Dating heeft besloten in te zetten op die andere kant van de datingmedaille: de lange relatie.

Facebook Dating

Facebook heeft het niet makkelijk met al die datalekkage de laatste tijd. Ook beginnen steeds meer mensen zich te vervelen op het medium: we gebruiken het alweer járen zonder dat de interface veel verandert, dus menig gebruiker lijkt uitgekeken te raken op Facebook. Dat is iets dat Mark Zuckerberg natuurlijk niet wil horen. Vandaar dat er allerlei inventieve mogelijkheden worden bedacht voor het sociale platform.

Dit jaar nog wordt Facebook Dating geïntroduceerd, wat volgens Zuckerberg zelf is voor “het bouwen van lange relaties, niet gewoon hook-ups”. Je kunt hierdoor matches zien gebaseerd op overeenkomstige interesses en je ontmoet deze potentiële Romeo’s en Julia’s door vrienden, groepen en evenementen waarin je beiden geïnteresseerd bent. Op zich best logisch, want dat is hoe je offline ook mensen ontmoet.

Een apart profiel

Mocht je bang zijn dat je “vrijgezelle” profiel straks ineens meedoet in dit datingverhaal: no worries! Je maakt een apart dating profiel waarin alleen je voornaam staat en waarin je huidige vrienden alvast niet als matches kunnen worden getoond. Je krijgt in de Facebook app een aparte inbox voor dating berichtjes waarin bovendien de mogelijkheid tot het versturen van foto’s geen optie is. We hopen dat GIF’jes nog wel een optie zijn, want iedereen weet: niets spreekt de taal van de liefde zo goed als de gezichtsuitdrukkingen van Spongebob Squarepants.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.