uitpakparty asus UX305F

Everything comes to an end!

Dat het al drie maanden geleden is dat ik mijn Asus Zenbook UX305F in bezit kreeg, kan ik me nauwelijks indenken. Het voelt nog bijna aan als gisteren dat ik de tape van de box lostrok. Dit is dan ook mijn laatste blog, maar zeker niet het laatste plezier dat ik zal hebben met mijn Zenbook. Hoe heb ik deze drie maanden ervaren?

Om te beginnen: in verband met objectiviteit kan ik geen uitgebreide review schrijven. Wel zal ik eerlijk vertellen over de ervaringen die ik heb gehad met deze laptop.

Op het begin moest ik heel erg wennen aan de UX305F. Wennen, in positieve zin. Want als je al jaren hebt moeten werken met een oude, trage laptop, dan is het een verademing om eindelijk zo’n snel ultrabook in je bezit te hebben. Het werkgeheugen van 4GB was voor mij genoeg, maar ik kan me voorstellen dat iemand die bijvoorbeeld veel zware videobewerkingen moet verrichten op zoek gaat naar iets anders. Voor iemand zoals ik, die niet al te gekke dingen doet, is de laptop perfect. Niet al te zware fotobewerking en films afspelen kon deze laptop bijvoorbeeld absoluut hebben! Voor een prijs van onder de 750 euro krijg je echt enorm veel. Het is niet voor niets dat dit ultrabook een budgettopper wordt genoemd.

Pluspunten van de Zenbook UX305F

Een enorm pluspunt is dat de Zenbook zo goed te vervoeren is. Maar 13 mm dik, 1.3 kg en een formaat van 13.3 inch. Normaal stond het meenemen van mijn oude laptop gelijk aan rugklachten. Nu was het geen probleem om mijn Zenbook én nog boeken mee te nemen. En met een accuduur van 8 tot 9 uur kon ik gerust mijn UX305F aan laten staan tijdens de pauzes.

Een pluspunt was voor mij ook het toetsenbord. Hoe kleiner de laptop is, hoe dichter de toetsen op elkaar zitten. Althans, dat was mijn ervaring. De compacte Zenbook UX305F typt hartstikke fijn. Het enige dat ik soms mis is enige verlichting van het toetsenbord.

Op een gegeven moment kreeg ik wel een probleem met het opladen van mijn Zenbook. Dit omdat ik een reviewmodel had ontvangen dat al door vele voorgangers gebruikt was. Hierdoor is gebruikersschade ontstaan. Ik nam meteen contact op met Asus, en kon onmiddellijk mijn laptop opsturen voor reparatie zonder een beroep te doen op mijn garantie! Super goede service, Asus, complimenten! Ben er erg blij mee 🙂

Al met al word ik heel erg blij van de Asus Zenbook UX305F. Een lage prijs voor een ultrabook, maar dan toch zulke prestaties. Krachtig, maar toch erg licht. Kortom, een budgettopper van een merk dat een erg goede service levert. Ik zal deze laptop nog met erg veel plezier gaan gebruiken. Enne, last but not least: ik ben niet helemaal bijgebleven met het maken van foto’s van de Zenbook UX305F. Daarom heb je nog een paar foto’s tegoed van deze laptop, houd hiervoor onze Instagram in de gaten! Ook heb je nog een filmpje tegoed, check hiervoor ons YouTube-kanaal!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.