kat

Eindelijk: Snapchat herkent je kat bij filters

Snapchat wordt enorm veel gebruikt. De social media-app verspreidt zich vooral als een lopend vuurtje door de enorme hoeveelheid filters die je op jezelf kunt toepassen. Of het nu om een foto of een video gaat: het filter ziet waar je ogen zitten en doet daar iets grappigs mee. Nu niet alleen bij jou: Snapchat herkent je kat.

Hoewel ik regelmatig kattenvrouwtje word genoemd, fronste zelfs ik even bij het lezen van dit nieuws. Waar je vroeger dus een hippie-zonnebril opzette in je eentje of met vrienden, kun je dit nu ook met je huisdier doen. Met sommige hondenrassen schijnt het al langer te kunnen, maar nu dus ook met je kat.

Snapchat herkent je kat

Mocht je dus bij de groep mensen horen die er al sinds jaar en dag van baalt dat alleen jij dikke wimpers en grote ogen krijgt door een Snapchat-filter, dan kun je vanaf vandaag een stuk gelukkiger door het leven. Nu kan ook je poes eruitzien als een soort Kim Katdasian (yes, pun intended).

Je kunt er een heleboel van vinden, maar laten we hopen dat mensen hierdoor minder vaak ervoor kiezen hun huisdieren van outfits en andere onnatuurlijke objecten te voorzien. De meeste katten kunnen die vreemde dingen in hun vacht namelijk niet zo waarderen. Dankzij Snapchat is er nu een wat katvriendelijkere manier om je beestje op een grappige wijze af te beelden, dus dat is een dik pluspunt.

188 miljoen actieve gebruikers op Snapchat

Snapchat kan deze nieuwe aandacht voor de app wel gebruiken, want het aantal mensen dat dagelijks gebruikmaakt van Snapchat is keihard gekelderd. In april tot en met juni werden er 188 miljoen dagelijks actieve gebruikers gemeten, terwijl dat er eerder nog 121 miljoen waren. Dat klinkt als aantallen om alsnog trots op te zijn, maar het bedrijf heeft nog nooit eerder een dip in actieve gebruikers gecommuniceerd.

Maak je liever mooie foto’s van dieren, met een echte camera? Dan is er ook goed nieuws voor jou. Sony is namelijk bezig met het ontwikkelen van een autofocus voor dieren. Zo kun je zeker zijn dat hun mooie kraalogen scherp zijn op je kiekjes. Tot die tijd zal je het echter moeten doen met Snapchat. En je kat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.